Τη σκυτάλη των απωλειών της Wall πήραν οι Ασιατικές Αγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τη σκυτάλη των απωλειών της Wall πήραν οι Ασιατικές Αγορές

Με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στην σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας), η οποία αναμένεται να λάβει σήμερα νέα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας της Ευρωζώνης, οι ασιατικές αγορές πήραν τη σκυτάλη των απωλειών από το αμερικανικό χρηματιστήριο, υπό το βάρος της χθεσινής κατάρρευσης της τιμής του πετρελαίου που έσπασε καθοδικά το φράγμα των 40 δολαρίων, αλλά και των δηλώσεων της J. Yellen που σήμαναν πιθανή αύξηση επιτοκίων από την Fed τον Δεκέμβριο.

Αποτέλεσμα της επιφυλακτικότητας των επενδυτών ήταν ο ευρύτερος δείκτης Topix να κλείσει στις 1.602,94 μονάδες ενώ ο ιαπωνικός Nikkei κινήθηκε με μικρή άνοδο 0,01% στις 19.939,90 μονάδες, έχοντας σημειώσει μικρή πτώση κατά τις πρωινές συναλλαγές, οι οποίες ανακτήθηκαν ωστόσο χάρη στο αδύναμο γιεν.

Απώλειες της τάξης του 0,3% κατέγραψε και ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ, ενώ στην Αυστραλία ο ASX 200 υποχώρησε κατά 0,58% στις 5.227,72. Με πτώση 0,76% έκλεισε και ο KOSPI στη Νότια Κορέα στις 1.994,07 μονάδες

Αντίθετα, ήπια κέρδη ύψους 1,37% σημειώνει ο κινεζικός Shanghai Composite κλείνοντας στις 3.585.43, μετά την ανάπτυξη του κλάδου των υπηρεσιών παρότι με χαμηλότερους ρυθμούς το Νοέμβριο.

Ειδικότερα, μικρότερο ρυθμό αύξησης σημείωσε η δραστηριότητα του τομέα των υπηρεσιών στην Κίνα, τον Νοέμβριο, παρά τις προσπάθειες του Πεκίνου να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider