Πτωτικά κινείται η Wall Street μετά τα ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας - Απώλεια 200 μον. για τον Dow

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτωτικά κινείται η Wall Street μετά τα ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας - Απώλεια 200 μον. για τον Dow
Πτωτικά ξεκινά την νέα εβδομάδα η Wall Street, μετά από τα ρεκόρ της Παρασκευής, όταν οι τρεις βασικοί δείκτες κατέγραψαν εβδομαδιαία άνοδο περί το 1%. Την Δευτέρα τις απώλειες οδηγούν οι τεχνολογικές μετοχές, ενώ η προσοχή των επενδυτών επικεντρώνεται κυρίως σε οικονομικά αποτελέσματα και σε εταιρικά νέα.

Με διορθωτικές κινήσεις ξεκινά την νέα εβδομάδα η Wall Street, μετά από τα ρεκόρ της Παρασκευής, όταν οι τρεις βασικοί δείκτες κατέγραψαν εβδομαδιαία άνοδο περί το 1%. Την Δευτέρα τις απώλειες οδηγούν οι τεχνολογικές μετοχές, ενώ η προσοχή των επενδυτών επικεντρώνεται κυρίως σε οικονομικά αποτελέσματα και σε εταιρικά νέα.

Έτσι, ο Dow Jones κινείται πτωτικά στο -0,52% ή 200 μονάδες, και στις 33.999 μονάδες.

Ο S&P χάνει 0,63% στις 4.159 μονάδες.

Ο Nasdaq σημειώνει απώλειες 1,18% ή 168 μονάδες, στις 13.886 μονάδες.

Σε επίπεδο εταιρικών αποτελεσμάτων, στα ίδια επίπεδα με πέρυσι κινούνται τα οικονομικά αποτελέσματα α' τριμήνου 2021 για την Coca Cola. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 55 σεντς του δολαρίου, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Wall Street αναμένονταν στα 50 σεντς. Καταγράφηκαν έσοδα 9,02 δισ. δολάρια, σε σχέση με τις εκτιμήσεις στα 8,6 δισ. δολάρια. Ενώ, τα καθαρά έσοδα για το α' τρίμηνο του 2021 ανήλθαν σε 2,25 δισ. δολάρια ή 52 σεντς ανά μετοχή, καταγράφοντας πτώση σε σχέση με τα 2,78 δισ. δολάρια της προηγούμενη χρονιάς. Οι καθαρές πωλήσεις σημείωσαν αύξηση κατά 5%, στα 9,02 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας της εκτιμήσεις που «έβλεπαν» 8,6 δισ. δολάρια. Τα οργανικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 6%. Η μετοχή της εταιρείας χάνει 0,60%.

Ακόμα, σε συγχώνευση ύψους 1,8 δισ. δολαρίων συμφώνησαν η Herman Miller Inc και η Knoll Inc, με στόχο τη δημιουργία ενός «ηγέτη» στο σύγχρονο σχεδιασμό προιόντων σπιτιού και γραφείου. Σύμφωνα με το Marketwatch, η συμφωνία προβλέπει πως οι μέτοχοι της Knoll θα λάβουν 11 δολάρια/μετοχή και 0,32 μετοχές, ανά μία μετοχή της Hermann Miller. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε premium 45% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής. Όπως αναφέρεται, η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του γ΄ τριμήνου και οι μέτοχοι της Herman Miller θα ελέγχουν το 78% της συγχωνευμένης οντότητας, ενώ οι μέτοχοι της Knoll το υπόλοιπο 22%. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Herman Miller θα αγοράσει όλες τις υπόλοιπες προνομιούχες μετοχές από την Investinindustrial VII, έναντι σταθερού χρηματικού αντιτίμου 253 εκατ. δολαρίων ή 25,06 δολαριών ανά μετοχή. Η μετοχή της Hermann Miller γκρεμίζεται 9,37% ενώ η Knoll ίπταται 32,76%.

Διαβάστε επίσης:

Σε άλλα εταιρικά νέα, τέλος από τα ηνία της GameStop έβαλε ο George Sherman, ολοκληρώνοντας μια θητεία δύο ετών, σημαδευόμενη αν μη τι άλλο από αρκετές αποτυχίες. Η εταιρεία δήλωσε πως αναζητεί τον επόμενο CEO καθώς μπαίνει στη φάση του πλήρους μετασχηματισμού της, δίνοντας έμφαση στο διαδικτυακό εμπόριο έναντι των φυσικών καταστημάτων. Η μετοχή αυτής της εισηγμένης κατάφερε να μπει στο επίκεντρο της αγοράς των 36 τρισ. δολαρίων, καθώς εκτινάχθηκε κατά 1.625% μόνο τον Ιανουάριο και κατά 3.000% στο τρίμηνο. Υπήρξε το αγαπημένο «χαρτί» του retail μέσω της πλατφόρμας Reddit ώστε να πλήξουν τα hedge funds που σόρταραν μέχρι τέλους τη μετοχή. H μετοχή αντιδρά με άνοδο 8,15%.

Εντωμεταξύ, την πρόταση διακανονισμού ύψους 480 εκατ. ευρώ δέχθηκε το τραπεζικό ίδρυμα ABN AMRO, στο πλαίσιο της έρευνας για «ξέπλυμα» χρήματος στην Ολλανδία. Το ποσό του διακανονισμού θα επιβαρύνει τον ισολογισμό της τράπεζας και θα επηρεάσει τα αποτελέσματα του α' τριμήνου του 2021. Η μετοχή της τράπεζας στη Wall Street κερδίζει 3,54%.

Στα κρυπτονομίσματα, μετά τα ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας στα 65.000 δολάρια, το bitcoin κατέγραψε βουτιά μέσα στο σαββατοκύριακο, φτάνοντας να διαπραγματεύεται στα 54.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider