Διατηρεί το ρεκόρ ο Dow Jones - Κινείται πάνω από τις 34.000 μονάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διατηρεί το ρεκόρ ο Dow Jones - Κινείται πάνω από τις 34.000 μονάδες
Οι επενδυτές δείχνουν να παραμένουν προσηλωμένοι στα εταιρικά αποτελέσματα, καθώς ολοκληρώνεται η πρώτη εβδομάδα της περιόδου των τριμηνιαίων ανακοινώσεων. 

Με θετικό πρόσημο και κέρδη κινούνται οι κύριοι δείκτες της Wall Street, παίρνοντας ώθηση από τα χθεσινά ιστορικά υψηλά του Dow Jones ο οποίος κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Πέμπτης σημείωσε νέο ρεκόρ, ξεπερνώντας τις 34.000 μονάδες. Μάλιστα, ο DJ διατηρεί το θετικό μομέντουμ και κινείται προς ένα ακόμα ρεκόρ, για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Οι επενδυτές δείχνουν να παραμένουν προσηλωμένοι στα εταιρικά αποτελέσματα, καθώς ολοκληρώνεται η πρώτη εβδομάδα της περιόδου των τριμηνιαίων ανακοινώσεων.

Στην κίνηση των δεικτών:

  • Ο Dow Jones ανεβαίνει κατά 0,58% στις 34.234 μονάδες.
  • Ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,29% στις 4.181 μονάδες.
  • Ο Nasdaq καταγράφει απώλειες κατά 0,20% στις 14.011 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, οι επενδυτές εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την ανοδική πορεία για τον κατασκευαστικό κλάδο των ΗΠΑ τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή από την ένωση κτηματομεσιτών της χώρας.

Οι πωλήσεις στο λιανεμπόριο κατέγραψαν άνοδο 9,8% το Μάρτιο, βοηθούμενες από το επίδομα των 1.400 δολαρίων, ενώ η ανεργία σημείωσε πτώση, φτάνοντας στα χαμηλότερα σημεία από τον Μάρτιο του 2020.

Ενώ στα οικονομικά αποτελέσματα, σημαντικά ανώτερα από τις προσδοκίες των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Morgan Stanley για το α' τρίμηνο του 2021, με την αμερικανική τράπεζα να ανακοινώνει κέρδη 2,2 δολάρια ανά μετοχή έναντι κερδών 1,01 δολάρια ανά μετοχή το α' τρίμηνο του 2020. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet ανέμεναν κέρδη 1,72 δολάρια ανά μετοχή.

Αν και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της McDonald’s απέχει ακόμα δύο εβδομάδες, ωστόσο οι τιμές στόχοι των αναλυτών συνεχίζουν να βαδίζουν ψηλότερα όσο πλησιάζει η 29η Απριλίου. Την Παρασκευή, ακόμα περισσότεροι αναλυτές αναβάθμισαν τις εκτιμήσεις τους για τι α’ τρίμηνο της εταιρείας, επανέλαβε την αξιολόγηση Outperform και αύξησε την τιμή-στόχο σε 251 δολάρια από 247 δολάρια.

Σημειώνεται πως μετά από τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Morgan Stanley υποχώρησε κατά 0,87% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στη Wall Street.

Στις γεωπολιτικές εξελίξεις, το ενδιαφέρον παραμένει στις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας για την ένταση που κορυφώνεται στην ανατολική Ουκρανία, ενώ ΕΕ και Βρετανία έχουν ξεκαθαρίσει πως τάσσονται υπέρ των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider