Μακριά από τα υψηλά οι δείκτες της Wall - Το τεχνολογικό sell off αντιστάθμισε τα τραπεζικά κέρδη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μακριά από τα υψηλά οι δείκτες της Wall - Το τεχνολογικό sell off αντιστάθμισε τα τραπεζικά κέρδη
Με μικτά πρόσημα και ιδιαίτερη μεταβλητότητα κινήθηκαν οι δείκτες της Wall Street, υποχωρώντας από τα ιστορικά υψηλά της προηγούμενης ημέρας, εν μέσω του sell-off στις τεχνολογικές μετοχές που αντιστάθμισε τα τραπεζικά κέρδη, υπό τους ρυθμούς των τραπεζικών αποτελεσμάτων αλλά και της εισόδου της Coinbase στον Nasdaq. 

Με μικτά πρόσημα και ιδιαίτερη μεταβλητότητα κινήθηκαν οι δείκτες της Wall Street, υποχωρώντας από τα ιστορικά υψηλά της προηγούμενης ημέρας, εν μέσω του sell-off στις τεχνολογικές μετοχές που αντιστάθμισε τα τραπεζικά κέρδη, υπό τους ρυθμούς των τραπεζικών αποτελεσμάτων αλλά και της εισόδου της Coinbase στον Nasdaq.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 54,87 μονάδες ή 0,2% στις 33.732,14 μονάδες, ενώ νωρίτερα είχε ενισχυθεί πάνω από 200 μονάδες σε νέο ιστορικό υψηλό. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,4%, στις 4.124,84 μονάδες, έχοντας φτάσει σε νέο υψηλό νωρίτερα στη συνεδρίαση. O Nasdaq κινήθηκε πτωτικά κατά 1%, κλείνοντας στις 13,857,84 μονάδες.

Οι μετοχές της Coinbase άνοιξαν στα 381 δολάρια στον Nasdaq, δίνοντας στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων μια αρχική αποτίμηση της τάξης των 99,6 δισ. δολαρίων, με το bitcoin, την Τετάρτη -ενόψει της IPO- να σπάει για πρώτη φορά το φράγμα των 64.000 δολαρίων. Οι μετοχές έφτασαν έως και τα 429 δολάρια, αποτιμώντας την εταιρεία στα 112 δισ. δολάρια, ενώ στη συνέχεια υποχώρησαν στα 310 δολάρια. Τελικά έκλεισαν στα 328,28 δολάρια με την αποτίμηση να αγγίζει τα 85,8 δισ. δολάρια.

Η Tesla υποχώρησε σχεδόν 4%, ενώ Netflix και Facebook έχασαν πάνω από 2% και Amazon, Microsoft και Apple υποχώρησαν τουλάχιστον 1%.

Στα τραπεζικά αποτελέσματα, τα κέρδη της Wells Fargo για το α' τρίμηνο του 2021 ανήλθαν στα 1,05 δολάρια ανά μετοχή. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv ανέμεναν κέρδη 70 σεντς ανά μετοχή, με τη μετοχή να σημειώνει ράλι 5,5%.

Παράλληλα, τα κέρδη της Goldman Sachs ανήλθαν στα 18,6 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με την μετοχή να κλείνει με κέρδη άνω του 2%. Καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν και τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο αμερικανικός κολοσσός της JP Morgan, ωστόσο η μετοχή υποχώρησε 1,8%.

Συνολικά, οι τραπεζικές μετοχές έχουν σημειώσει ισχυρή άνοδο έως τώρα φέτος, με τον αντίστοιχο κλάδο του S&P 500 να κερδίζει σχεδόν 20%.

Στα εμπορεύματα, ράλι έκαναν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, σε υψηλό τεσσάρων εβδομάδων, έπειτα από την αναβάθμιση των προβλέψεων από την ΙΕΑ και τη μείωση των αποθεμάτων. Αντίθετα, τα futures του χρυσού έκλεισαν με απώλειες, με την ισχύ των αμερικανικών ομολογιακών αποδόσεων να οδηγεί να σβηστούν τα περισσότερα κέρδη της προηγούμενης διαπραγμάτευσης.

Στο μέτωπο της πανδημίας, την Τρίτη ο FDA ζήτησε τη διακοπή χορήγησης του εμβολίου της J&J, έπειτα από περιστατικά με θρόμβους αίματος. Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer δήλωσε ότι η εταιρεία μπορεί να παραδώσει 10% περισσότερες δόσεις εμβολίου στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος Μαΐου, ενώ η Moderna ανακοίνωσε ότι το εμβόλιό της είναι πάνω από 90% αποτελεσματικό στην προστασία από τον ιό έξι μήνες μετά τη δεύτερη λήψη ενός ατόμου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider