Διστακτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διστακτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές
Διστακτικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές ενόψει της έναρξης των εταιρικών αποτελεσμάτων για το α' τρίμηνο.

Χωρίς αξιοσημείωτες μεταβολές κινούνται οι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές, με το χρόνο να μετράει αντίστροφα για την έναρξη των εταιρικών αποτελεσμάτων για το α' τρίμηνο.

Ένα ιδιαίτερα κρίσιμο τρίμηνο καθώς πολλές χώρες παρέμειναν σε καθεστώς lockdown, κάτι που θα φανερώσει και τις αντοχές που επέδειξαν μεγάλες εταιρείες και αν έχουν προσαρμόσει το επενδυτικό τους πλάνο στην πορεία της πανδημίας.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, κατά 0,4% ενισχύθηκε το ΑΕΠ της Βρετανίας το Φεβρουάριο σε μηνιαία βάση καθώς οι εταιρείες ετοιμάστηκαν για την άρση του τρίτου lockdown, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση 0,6%. Ωστόσο, τα στοιχεία έδειξαν επίσης, ότι η πτώση του ΑΕΠ τον Ιανουάριο δεν ήταν τόσο σοβαρή όσο είχε εκτιμηθεί προηγουμένως, με μια μείωση της τάξης του 2,2% από την αρχική εικόνα του 2,9%.

Επίσης υπήρξαν σημεία και ενδείξεις ότι το εμπόριο μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ ανέκαμψε εν μέρει τον Φεβρουάριο μετά από το «χτύπημα» που δέχθηκε τον Ιανουάριο, τον πρώτο μήνα στη μετά-Brexit εποχή.

Έτσι, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 καταγράφει ήπιες άνοδο 0,16% στις 435.98 μονάδες. Στο Λονδίνο, ο FTSE διορθώνει ελαφρώς στο 0,10% στις 6.883 μονάδες, στη Φρανκφούρτη, ο DAX κερδίζει 0,20% στις 15.246 μονάδες, ενώ στο Παρίσι, ο CAC καταγράφει άνοδο 0,27% στις 6.178 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 0,19% στις 24.503 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη είναι σχεδόν αμετάβλητός στις 8.532 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider