«Ανάσταση» στη Wall Street, μετά το Πάσχα των Καθολικών - Ρεκόρ για Dow και S&P 500

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ανάσταση» στη Wall Street, μετά το Πάσχα των Καθολικών - Ρεκόρ για Dow και S&P 500
Τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία και οι δηλώσεις της Τζάνετ Γέλεν έδωσαν «πάτημα» για κέρδη στους επενδυτές του αμερικανικού χρηματιστήριου.

Με μεγάλη άνοδο και νέα ρεκόρ ολοκλήρωσε το αμερικανικό χρηματιστήριο την πρώτη συνεδρίαση μετά από την αργία του Πάσχα των Καθολικών, με τους επενδυτές να «πατούν» πάνω στα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή και νωρίτερα τη Δευτέρα.

Είναι ενδεικτικό πως 2 από τους 3 βασικούς δείκτες της Wall Street (Dow Jones, S&P 500) έκλεισαν σε ιστορικά υψηλά.

Ειδικότερα, ο Dow Jones ανέβηκε 1,13% ή 373,98 μονάδες στις 33.527 μονάδες.

Ο S&P 500 ισχυροποιήθηκε 1,41% ή 56,85 μονάδες στις 4.076 μονάδες.

Ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,67% ή 225.49 μονάδες στις 13.705 μονάδες.

Πέρα από τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, τα σημερινά στοιχεία για τον κλάδο των υπηρεσιών στην αμερικανική οικονομία ενίσχυσαν την αισιοδοξία για δυναμική ανάκαμψη του ισχυρότερου ΑΕΠ του κόσμου, μετά από την πανδημία του κορονοϊού.

Στο θετικό κλίμα συνέβαλαν οι δηλώσεις της Αμερικανίδας υπουργού Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, που φανέρωσε την πρόθεση της Ουάσινγκτον για μείωση της εταιρικής φορολογίας στο 21%. Υπενθυμίζεται πως η ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ δήλωσε ότι το νέο πακέτο στήριξης των υποδομών της χώρας, ύψους 2,2 τρισ. δολαρίων, δεν πρόκειται να ενισχύσει τις τάσεις πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία.

Σημειώνεται πως τη διάθεση των επενδυτών δεν επηρέασαν οι πιέσεις στα αμερικανικά ομόλογα, με το επιτόκιο του αμερικανικού 10ετούς να διατηρείται πάνω από το 1,7%, παραμένοντας ωστόσο μακριά από τα υψηλά 14 μηνών που είχε σημειώσει προς τα μέσα Μαρτίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider