Σημάδια ανάκαμψης έδειξε η αγορά εργασίας των ΗΠΑ σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 379.000 θέσεις απασχόλησης με το ποσοστό ανεργίας να υποχωρεί στο 6,2%.

Ωστόσο, παρά τους ενθαρρυντικούς αριθμούς, η ανάπτυξη που καταγράφηκε το 2020 στην αγορά εργασίας και η ανάκαμψή της το 2021 αφήνει εκτός ένα μεγάλο ποσοστό δυναμικού στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, αποκωδικοποιώντας τα σημερινά δεδομένα, τα ποσοστά απασχόλησης για τις μειονότητες, για τις έγχρωμες γυναίκες ήταν χειρότερα σε σύγκριση με τους λευκούς εργαζόμενους κατά τα πρώτα στάδια της ύφεσης από την πανδημία. Παράλληλα η ανάκαμψης για αυτές τις ομάδες ήταν πιο αργή.

Στα ψηλά γράμματα πέρασε όπως φαίνεται, η έκθεση του υπουργείου Εργασίας που έδειξε ότι το ποσοστό της ανεργίας στους λευκούς εργαζόμενους μειώθηκε εν αντιθέσει με το ποσοστό ανεργίας στον αφροαμερικανικό πληθυσμό που αυξήθηκε.

Για τους λευκούς εργαζόμενους, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 5,6% το Φεβρουάριο, κάτω δηλαδή από το εθνικό επίπεδο. Όμως για τους αφροαμερικανούς και ισπανόφωνους εργαζόμενους, τα ποσοστά ανεργίας ήταν 9,9% και 8,5%, αντίστοιχα, παραμένοντας αρκετά υψηλότερα από βασικό δείκτη των ΗΠΑ.