Συναλλαγές με αρνητικό πρόσημο στις ευρωπαϊκές αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συναλλαγές με αρνητικό πρόσημο στις ευρωπαϊκές αγορές
Οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν πτωτικές κινήσεις, διατηρώντας αρνητικό πρόσημο με το οποίο ξεκίνησαν τη συνεδρίαση.

Οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν πτωτικές κινήσεις, διατηρώντας αρνητικό πρόσημο με το οποίο ξεκίνησαν τη συνεδρίαση, καθώς η απόδοση των κρατικών ομολόγων εμφάνισε νευρικότητα.

Έτσι, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,76% στις 410,28 μονάδες. Ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες κατά 0,55% στις 14.002 μονάδες, ο CAC 40 στη Γαλλία σημειώνει πτώση 0,34% στις 5.810 μονάδες, ενώ και ο FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει πτώση 1,0% στις 6.608 μονάδες. Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί 0,51% στις 22.929 μονάδες.

Η πορεία των αμερικανικών ομολόγων προοικονομούν νέες απώλειες κατά το άνοιγμα της αγοράς την Πέμπτη, ενισχύοντας την πτώση που κατέγραψαν οι κύριοι δείκτες στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Την προηγούμενη εβδομάδα το 10ετές ομόλογο των ΗΠΑ είχε ξεπεράσει το 1,5% προκαλώντας ανησυχίες για την πρόκληση του αυξανόμενου πληθωρισμού.

Οι τεχνολογικές μετοχές φαίνεται να δέχτηκαν το ισχυρότερο πλήγμα, με τους επενδυτές να στρέφονται σε άλλους κλάδους, ενόψει της ευρύτερης κυκλοφορίας των εμβολίων Covid, αλλά και τις εξελίξεις του πακέτου οικονομική ανάκαμψης στις ΗΠΑ.

Οι εισηγμένες στο Λονδίνο μετοχές της Rio Tinto και της BHP Group κατέγραψαν απώλειες 5,2% και 4,3% αντίστοιχα, μετά την πτώση των μετοχών τους στην Αυστραλία όπου διαπραγματεύονται χωρίς δικαίωμα στο μέρισμα.

Οι: Thales, Lufthansa, Merck, ProSiebenSat.1 και Aviva είναι μεταξύ των εταιρειών που ανακοίνωσαν αποτελέσματα πριν το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών.

Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Merck KgaA ανακοίνωσε κέρδη κατά 50,6% το 2020 με κέρδη στα 1,99 δισ. δολάρια, σε σχέση με τα 1,32 δισ. δολάρια που κατέγραψε το 2019.

αφού η γερμανική εταιρία κατέγραψε ζημίες ρεκόρ για το 2020 και αναθεώρησε πτωτικά τα σχέδια για τη δυναμικότητά της το 2021 λόγω της πανδημίας της COVID-19.

Ενώ, όσον αφορά στην Lufthansa, η μετοχή σημείωσε πτώση σχεδόν 2%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε απώλειες «ρεκόρ» επηρεασμένη από το ισχυρό πλήγμα που δέχτηκε ο κλάδος των αεροπορικών ταξιδίων λόγω της πανδημίας Covid-19. Τα έσοδα για το 2020 μειώθηκαν κατά 63% στα 13,59 δισ. ευρώ, ενώ οι καθαρές ζημιές διαμορφώθηκαν στα 6,73 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider