Με απώλειες έκλεισε η Wall Street, μετά και τα στοιχεία της Fed για τον χαμηλό ρυθμό ανάκαμψης της οικονομίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με απώλειες έκλεισε η Wall Street, μετά και τα στοιχεία της Fed για τον χαμηλό ρυθμό ανάκαμψης της οικονομίας
Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκε και την Τετάρτη η Wall Street, με τους επενδυτές να αποθαρρύνονται, μεταξύ άλλων, από την ανακοίνωση της έκθεσης Beige Book της Fed, όπου αποτυπώνεται η εκτίμηση πως η αμερικανική οικονομία στην παρούσα φάση βελτιώνεται μεν, με χαμηλό ρυθμό δε.

Σε πτωτικά επίπεδα κινήθηκε και την Τετάρτη η Wall Street, με τους επενδυτές να αποθαρρύνονται, μεταξύ άλλων, από την ανακοίνωση της έκθεσης Beige Book της Fed, όπου αποτυπώνεται η εκτίμηση πως η αμερικανική οικονομία στην παρούσα φάση βελτιώνεται μεν, με χαμηλό ρυθμό δε.

Έτσι, ο Dow Jones σημείωσε πτώση 0,38%, στις 31.272 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 1,30% στις 3.820.
Ο Nasdaq υπέστη απώλειες 2,70% στις 12.997.

Oι S&P και Nasdaq, κινήθηκαν και σήμερα πτωτικά, κυρίως λόγω των απωλειών των τεχνολογικών τους μετοχών, καθώς οι ομολογιακές αποδόσεις επανήλθαν σε ανοδική πορεία – το 10ετές έκλεισε στο 1,474%- και τα στοιχεία της Fed υπογραμμίζουν πως οι προοπτικές για το αμερικανικό ΑΕΠ ακόμα πιέζονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Νasdaq που υπέστη και τις μεγαλύτερες απώλειες, είδε τις μετοχές του να χάνουν αισθητά – η Apple στο -2.44% , η Amazon στο -2,89% και η Tesla στο -4,98% .

H Rocket Science, που συζητήθηκε έντονα τις τελευταίες μέρες ως άλλη μια «φούσκα» τύπου GameStop μετά το εκρηκτικό ράλι ανόδου της την Δευτέρα, έκλεισε την σημερινή διαπραγμάτευση με πτώση 32,76%.

Εν τω μεταξύ, χειρότερα των εκτιμήσεων κινήθηκε και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ για τον Φεβρουάριο, καθώς προστέθηκαν 117.000 νέες θέσεις εργασίας έναντι 195.000 θέσεων τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η ADP.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider