Με ήπια κέρδη έκλεισε ο Stoxx 600 - Ο πληθωρισμός στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ημέρας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με ήπια κέρδη έκλεισε ο Stoxx 600 - Ο πληθωρισμός στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ημέρας
Μερική αντιστροφή του αρνητικού κλίματος στην αρχή της διαπραγμάτευσης, και κλείσιμο με μεικτά πρόσημα και ελαφριά άνοδο του πανευρωπαϊκού Stoxx 600.

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αντιστρέφοντας εν μέρει την αδυναμία των αρχικών συναλλαγών, καθώς επέδρασαν θετικά οι δηλώσεις του Λούις Ντε Γκίντος για την αντιμετώπιση του πληθωριστικού κινδύνου σε συνδυασμό με την σταθεροποίηση των αμερικάνικων ομολογιακών επιδόσεων.

Έτσι, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κέρδισε 0,78% στις 413,47 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,38% στις 6.613 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε στο +0,19% στις 14.039 μονάδες, ενώ στο Παρίσι, ο CAC 40 κατέγραψε άνοδο 0,29% στις 5.809 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε απώλειες 0,15% στις 23.083 μονάδες, ενώ στη Μαδρίτη ο IBEX 35 σημείωσε πτώση 0,27% στις 8.355 μονάδες.

Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ημέρας αποτέλεσαν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΕΚΤ Λουίς Ντε Γκίντος σε πορτογαλικά μέσα, πως υπάρχουν τα «όπλα» για την αντιμετώπιση των αυξημένων πληθωριστικών πιέσεων, μεγάλο μέρος των οποίων, γι’ αυτή τη χρονιά, θα είναι «προσωρινές». Τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat, δείχνουν ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης παρέμεινε αμετάβλητος κατά τον Φεβρουάριο. Επιπλέον, οι αποδόσεις των 10ετών αμερικάνικων ομολόγων κινούνται οριακά χαμηλότερα μέσα στην ημέρα, στο 1,403.

Σε άλλα μεγέθη, κατά 8,7% συρρικνώθηκε ο τζίρος στη Γερμανία στο σκέλος των λιανικών πωλήσεων Ιανουάριου σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα το 2019, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Αρχή. Σε μηνιαία βάση κινήθηκαν αρνητικά κατά 4,5% έναντι εκτίμησης για πτώση κατά 0,3%, μετά από πτώση κατά 9,1% τον Δεκέμβριο.

Στις μεταβολές τιμών μετοχών, η Kion Group ξεχώρισε με 6,5% κέρδη, αλλά και η Hellofresh με απώλειες 7,49%, μετά την ανακοίνωση των ετησίων αποτελεσμάτων της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider