Ευφορία στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών - Σε συγχρονισμό με το διεθνές θετικό επενδυτικό κλίμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευφορία στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών - Σε συγχρονισμό με το διεθνές θετικό επενδυτικό κλίμα
Κέρδη κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συγχρονιζόμενα με τα ανοδικά ράλι των διεθνών αγορών, με φόντο την πτώση των αποδόσεων των αμερικάνικών ομολόγων και τα καλά νέα από το μέτωπο της πάλης κατά της πανδημίας και την έγκριση του εμβολίου της Johnson & Johnson.

Κέρδη κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συγχρονιζόμενα με τα ανοδικά ράλι των διεθνών αγορών, με φόντο την πτώση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και τα καλά νέα από το μέτωπο της πάλης κατά της πανδημίας και την έγκριση του εμβολίου της Johnson & Johnson.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κέρδισε 1,84% στις 412.44 μονάδες. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση από τις αρχές Νοεμβρίου.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ισχυροποιήθηκε 1,62% στις 6.588 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX κέρδισε 1,64% στις 14.012 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο CAC 40 έκλεισε ανοδικά 1,57% στις 5.792 μονάδες. Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε 1,82% στις 23.264 μονάδες, ενώ στη Μαδρίτη ο IBEX 35 έκλεισε με άνοδο 1,86% στις 8.378 μονάδες.

Οι ευρωπαϊκές αγορές ακολουθούν την ανοδική πορεία στην Wall Street, που βρίσκει στήριξη στην πτώση των αποδόσεων των ομολόγων. Παράλληλα, ώθηση στους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες στην Ευρώπη έδωσε και η έγκριση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για το πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων.

Στην θετική ώθηση συνέβαλε και η έγκριση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού από την FDA, για άτομα άνω των 18 ετών. Η πρώτη παρτίδα εμβολίων της J&J αναμένεται να αρχίσει να διανέμεται από αύριο Τρίτη στις ΗΠΑ, ενώ μέχρι το τέλος Μαρτίου αναμένεται να έχει λάβει σχετική έγκριση και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και παραγωγή και κυκλοφορία στην ΕΕ.

Στα μάκρο της Ευρωζώνης, η μεταποιητική δραστηριότητα ανέβασε ρυθμό στις μεγαλύτερες οικονομίες τον Φεβρουάριο, βελτιώνοντας την εμπιστοσύνη στο σενάριο οικονομικής ανάκαμψης φέτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider