«Εκτός» της Wall Street βγαίνει ακόμα μία μεγάλη κινεζική εταιρεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Εκτός» της Wall Street βγαίνει ακόμα μία μεγάλη κινεζική εταιρεία
Η CNOOC (CEO) είναι η τέταρτη κινεζική εταιρεία που δέχεται τέτοιο πλήγμα μετά την China Mobile, την China Telecom και την China Unicom.

Μία ακόμα μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία της Κίνας μένει «εκτός» της Wall Street, μετά από δύο δεκαετίες συναλλαγών στην αμερικανική αγορά, από το 2001.

Πρόκειται για την CNOOC (CEO) η οποία είναι η τελευταία παράπλευρη απώλεια της έντασης στη συνεχόμενη ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, η CNOOC (CEO), η οποία είναι η τρίτη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Κίνας αφαιρείται από τον κατάλογο των συνδιαλεγομενων. Συγκεκριμένα, οι μετοχές της θα σταματήσουν να εμφανίζονται στη Wall Street από τις 9 Μαρτίου.

Πρόκειται για εφαρμογή απόφασης που ελήφθη υπό την προεδρία της κυβέρνησης Τραμπ, το Νοέμβριο του 2020, η οποία απαγορεύει σε Αμερικανούς να επενδύουν σε κινεζικές εταιρείες που βρίσκονται υπό έρευνα από τις Αρχές των ΗΠΑ.

Η CNOOC (CEO) είναι η τέταρτη κινεζική εταιρεία που δέχεται τέτοιο πλήγμα μετά την China Mobile, την China Telecom και την China Unicom.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider