Οριακές μεταβολές στη Wall Street, με φόντο τα εταιρικά αποτελέσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακές μεταβολές στη Wall Street, με φόντο τα εταιρικά αποτελέσματα

Χωρίς αξιοσημείωτες μεταβολές ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τρίτης οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν ένα «τσουνάμι» εταιρικών αποτελεσμάτων με επίκεντρο την τεχνολογία.

Παράλληλα, από τη νέα αμερικανική κυβέρνηση προωθείται ένα πακέτο στήριξης 1,9 τρισ. δολαρίων, με τη Δημοκρατική πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι να κεφράζει την πεποίηθηση ότι στις αρχές Φλεβάρη, θα λάβει το «πράσινο φως».

Από την άλλη με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουν οι επενδυτές τις κινήσεις του Μπάιντεν στο πεδίο εμπορικής πολιτικής με την Κίνα. «Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε σοβαρό ανταγωνισμό με την Κίνα και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θέλει να προσεγγίσει τις σχέσεις της Ουάσινγκτον με το Πεκίνο με «υπομονή», δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Σάκι. «Ξεκινάμε από μια προσέγγιση της υπομονής σε ό,τι αφορά τη σχέση μας με την Κίνα», δήλωσε η Σάκι σε συνέντευξη Τύπου.

«Αυτό σημαίνει ότι θα διεξαγάγουμε διαβουλεύσεις με τους συμμάχους μας. Θα έχουμε διαβουλεύσεις με τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους και θα επιτρέψουμε στη διυπηρεσιακή διαδικασία να εργαστεί για να επανεξετάσει και να αξιολογήσει πώς πρέπει να προχωρήσουμε τη σχέση μας αυτή», πρόσθεσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας.

Παράλληλα βαρύ ήταν το πλήγμα στο κλάδο της εστίασης στις ΗΠΑ καθώς σύμφωνα με έκθεση της Εθνικής Ομοσπονδίας Εστιατορίων, οι απώλειες έφτασαν τα 240 δισ. δολάρια μεταξύ Μαρτίου και Δεκεμβρίου 2020, λόγω της πανδημίας Covid-19.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης μετά τον κλάδο της υγείας, τα εστιατόρια, κατέγραψαν 2,5 εκατομμύρια λιγότερες θέσεις εργασίας στα τέλη Δεκεμβρίου από ό,τι πριν την πανδημία.

Τον Απρίλιο, στην κορύφωση των απαγορευτικών μέτρων με την επιβολή κατ’οίκον περιορισμού, 8 εκατομμύρια άνθρωποι που απασχολούνταν σε μπαρ και εστίαση απολύθηκαν.

Δείκτες

Τη Δευτέρα ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,07% στις 30.937 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,15% στις 3.849 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε οριακά χαμηλότερα 0,07% στις 13.626 μονάδες.

Η 3M κατέγραψε άνοδο 3,29% με τη Walgreens να ενισχύεται κατά 2,86%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider