Το «τσουνάμι» εταιρικών αποτελεσμάτων αναμένει η Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το «τσουνάμι» εταιρικών αποτελεσμάτων αναμένει η Wall Street

Με μεικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν ένα «τσουνάμι» εταιρικών αποτελεσμάτων με επίκεντρο την τεχνολογία.

Σύμφωνα με το Marketwatch, οι «big tech» ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι εν μέσω της πανδημίας, καθώς η τηλεργασία κυρίαρχησε και συνεχίζει να κυριαρχεί. Από την άλλη ωστόσο πολλοί αναλυτές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, εντοπίζοντας κάποια δείγματα φούσκα σε αυτές.

Παράλληλα, από τη νέα αμερικανική κυβέρνηση προωθείται ένα πακέτο στήριξης 1,9 τρισ. δολαρίων, με τη Δημοκρατική πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι να κεφράζει την πεποίηθηση ότι στις αρχές Φλεβάρη, θα λάβει το «πράσινο φως».

Από την άλλη με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουν οι επενδυτές τις κινήσεις του Μπάιντεν στο πεδίο εμπορικής πολιτικής με την Κίνα. «Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε σοβαρό ανταγωνισμό με την Κίνα και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θέλει να προσεγγίσει τις σχέσεις της Ουάσινγκτον με το Πεκίνο με «υπομονή», δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Σάκι.

«Ξεκινάμε από μια προσέγγιση της υπομονής σε ό,τι αφορά τη σχέση μας με την Κίνα», δήλωσε η Σάκι σε συνέντευξη Τύπου.

«Αυτό σημαίνει ότι θα διεξαγάγουμε διαβουλεύσεις με τους συμμάχους μας. Θα έχουμε διαβουλεύσεις με τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους και θα επιτρέψουμε στη διυπηρεσιακή διαδικασία να εργαστεί για να επανεξετάσει και να αξιολογήσει πώς πρέπει να προχωρήσουμε τη σχέση μας αυτή», πρόσθεσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας.

Δείκτες

Τη Δευτέρα ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,11% στις 30.962 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,36% στις 3.855 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,69% στις 13.635 μονάδες.

Η Apple κατέγραψε άνοδο 2,77% με την Procter & Gamble να ενισχύεται κατά 1,68%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider