Δεν εντυπωσίασε η Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν εντυπωσίασε η Wall Street

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street την Πέμπτη, παραμένοντας ωστόσο σε ιστορικά υψηλά μετά και την ορκομωσία του νέου προέδρου.

Η οικονομία ωστόσο είναι ένα από τα θύματα της πανδημίας. Έτσι ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, μετά από τα ιλιγγιώδη ποσά στήριξής της που έχουν εγκριθεί μέχρι τώρα, θέλει να δρομολογήσει ένα ακόμη. Το ύψος του; 1,9 τρισ. δολάρια. Περιλαμβάνονται άμεση βοήθεια στους πολίτες ύψους 1.400 δολαρίων ανά κεφαλή και μεγαλύτερη στήριξη σε μικρές επιχειρήσεις και ανέργους.

Παράλληλα, σύμφωνα με διεθνή μέσα η Νάνσι Πελόζι πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, φρόντισε να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τις αγορές, αναφέροντας πως το νέο πακέτο στήριξης θα εγκριθεί στις πρώτες μέρες του νέου μήνα (Φεβρουαρίος).

Από την άλλη οι κίνδυνοι στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ παραμένουν μετά τα νέα δεδομένα που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας της χώρας την Πέμπτη.

Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ έφτασαν τις 900.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 16 Ιανουαρίου, ήτοι κατά 26.000 λιγότερες σε εβδομαδιαία βάση. Αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα ανέλθουν στις 925.000, ωστόσο οι αριθμοί αυτοί είναι ιδιαίτερα υψηλοί και απέχουν αρκετά από τα προ πανδημίας επίπεδα.

Δείκτες

Την Πέμπτη, ο Dow Jones κατέγραψε ήπια πτώση 0,04% στις 31.176 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,03% στις 3.853 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,55% στις 13.530 μονάδες.

Ισχυρή άνοδο κατέγραψε η μετοχή της Intel στο 6,46% και της Apple 3,67%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider