Wall Street: Δεν περιόρισε τις απώλειες ο Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Δεν περιόρισε τις απώλειες ο Nasdaq

Στο κόκκινο έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές διατηρούν την επιφυλακτικότητά τους μέχρι την ορκομωσία του Τζο Μπάιντεν.

Συγκεκριμένα πάνω από 10.000 της Εθνοφρουράς αναμένεται να παραταχθούν για ασφάλεια στις 20 Ιανουαρίου για την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, καθώς υπάρχουν φόβοι για ένοπλες επιθέσεις.

Η Εθνοφρουρά έχει εξουσιοδοτηθεί ν’ αναπτύξει έως και 15.000 στρατιώτες στην Ουάσινγκτον με σκοπό να στηρίξουν την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, στις 20 Ιανουαρίου.

Φόβοι για σχεδιασμό ενόπλων κινητοποιήσεων

Η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) προειδοποίησε ότι σχεδιάζονται ένοπλες κινητοποιήσεις στην Ουάσινγκτον και στις πρωτεύουσες και των 50 Πολιτειών των ΗΠΑ, ενόψει της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

Τα μέλη μιας μη κατονομαζόμενης ένοπλης ομάδας φέρονται ότι σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στην Ουάσινγκτον στις 16 Ιανουαρίου. Απειλούν με εξέγερση αν γίνει προσπάθεια να απομακρυνθεί ο Ντόναλντ Τραμπ από το αξίωμά του, σύμφωνα με έναν ρεπόρτερ του ABC, ο οποίος επικαλείται ένα ενημερωτικό δελτίο του FBI.

Παράλληλα, οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων κατέθεσαν τελικά σήμερα, Δευτέρα στην ολομέλεια του σώματος άρθρο για την παραπομπή του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με την κατηγορία της «υποκίνησης ανταρσίας» για τον ρόλο του στην επίθεση στο Καπιτώλιο την περασμένη εβδομάδα.

Δείκτες

Τη Δευτέρα, ο Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,29% στις 31.008 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,66% στις 3.799 μονάδες και ο Nasdaq διολίσθησε 1,25% στις 13.036 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider