Με το «αριστερό» στην εβδομάδα η Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με το «αριστερό» στην εβδομάδα η Wall Street

Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές εκφράζουν φόβους για τον πολιτικό αναβρασμό που κυριαρχεί στις ΗΠΑ, μετά τα επεισόδια στο Καπιτώλιο.

Συγκεκριμένα, οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα εισαγάγουν νόμο ζητώντας την παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, όπως δήλωσε ο βουλευτής Τεντ Λιου.

Σε μήνυμά του στο Twitter, ο Λιου, ο οποίος μετείχε ενεργά τον Δεκέμβριο του 2019 στη διαδικασία της Βουλής των Αντιπροσώπων για την παραπομπή του Τραμπ, η οποία τελικά απέτυχε μετά την αντίθετη αποφαση της Γερουσίας, ανέφερε ότι υπάρχουν σήμερα 180 βουλευτες που υποστηρίζουν ένα νέο άρθρο μομφής μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ την Τετάρτη από τους υποστηρικτές του Τραμπ.

Παράλληλα βουτιά 5,7% σημειώνει η μετοχή του Twitter, με την εταιρία μέσων κοινωνικής δικτύωσης να οδεύει προς την απώλεια 2,5 δισεκ. δολαρίων από τη χρηματιστηριακή της αξία μετά την οριστική αναστολή του λογαριασμού του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η βουτιά καταγράφεται ενώ κάποιοι Ρεπουμπλικάνοι καταφέρθηκαν εναντίον της πλατφόρμας το σαββατοκύριακο για το ότι φίμωσε έναν από τους πιο δημοφιλείς χρήστες της, με τους traders να αναφέρονται επίσης στις ενδείξεις ότι η υπόθεση αυτή τροφοδοτεί αιτήματα για περαιτέρω ρύθμιση των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών. Ο λογαριασμός του Τραμπ είχε πάνω από 88 εκατ. ακολούθους και οι αναρτήσεις του έχουν γίνει retweet δισεκατομμύρια φορές.

Δείκτες

Τη Δευτέρα, ο Dow Jones διολισθαίνει 0,41% στις 30.968 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,55% στις 3.803 μονάδες και ο Nasdaq χάνει 0,82% στις 13.094 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider