Νέα υψηλά για τη Wall Street - Ράλι για την Tesla

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα υψηλά για τη Wall Street - Ράλι για την Tesla

Το πολιτικό κεφάλαιο Ντόναλντ Τραμπ έκλεισε έστω και τυπικά στις ΗΠΑ, με τον Τζο Μπάιντεν να είναι και επίσημα ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ. Η εξέλιξη αυτή ανακούφισε τη Wall Street που συνεχίζει την ανοδική πορεία. Ωστόσο η χθεσινή μέρα θα μείνει χαραγμένη στις ΗΠΑ από την εισβολή των φανατικών οπαδών του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στο χώρο του Καπιτωλίου, χθες Τετάρτη.

Τα επεισόδια ξέσπασαν χθες μετά από την ομιλία του Τραμπ και το «κάλεσμα» του σε διαμαρτυρία, λίγο αφού «παρότρυνε» τους συγκεντρωμένους να κατευθυνθούν προς το Καπιτώλιο και να δείξουν τη δυσαρέσκεια τους για την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος με τον Τζο Μπάιντεν ως νικητή, μία διαδικασία που βρισκόταν σε εξέλιξη εκείνη τη στιγμή εντός του Καπιτωλίου.

Παράλληλα, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι δήλωσε πως «η αποπομπή του Ντόναλντ Τραμπ από την προεδρία είναι μια «επείγουσα ανάγκη υψίστης σημασίας», κατηγορώντας τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο και τους υποστηρικτές του για συμμετοχή σε ένα «αποτυχημένο πραξικόπημα».

Η Πελόζι κάλεσε τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να προσφύγει αμέσως στην 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος για να κηρύξει τον Ντόναλντ Τραμπ «ακατάλληλο» να κυβερνήσει, λέγοντας ότι ελπίζει να έχει την απάντηση του αντιπροέδρου «σήμερα».ν ο Πενς δεν το πράξει, το Κογκρέσο «μπορεί να είναι έτοιμο να προχωρήσει σε διαδικασίες πρότασης μομφής», πρόσθεσε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής.

Στα δημοσιονομικά ο αριθμός των ανθρώπων που υπέβαλαν νέα αίτηση για επίδομα ανεργίας έφτασε τις 787.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 2 Ιανουαρίου, λιγότερες κατά 3.000 άτομα σε σύγκριση με μια εβδομάδα νωρίτερα.

Δείκτες

Την Πέμπτη, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,69% στις 31.041 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 1,48% στις 3.803 μονάδες και ο Nasdaq κέρδισε 2,56% στις 13.067 μονάδες.

Παράλληλα, η μετοχή της Tesla εκτοξεύθηκε 7,94% φτάνοντας στα 816 δολάρια καθώς το πολιτικό πλάνο του Τζο Μπάιντεν σε ότι αφορά τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας και την ηλεκτροκίνηση μπορεί να δώσει ισχυρή ώθηση στην εταιρεία του Έλον Μασκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider