Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στο πακέτο στήριξης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στο πακέτο στήριξης

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές παραμένουν να δούν το τι το τι μέλλει γενέσθαι γύρω από το νέο πακέτο μέτρων στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Όπως όλα δείχνουν μετά και το νέο νομοσχέδιο που παρουσίασε δικομματική ομάδα Γερουσιαστών, το δεύτερο πακέτο στήριξης αναμένεται να κινηθεί πέριξ των 900 δισ. δολαρίων, ενώ υπάρχουν πιθανότητα να περάσει και πριν τα Χριστούγεννα. Το σχέδιο αυτό σπάει στα τρία καθώς ένα ποσό της τάξεως των 300 δολαρίων την εβδομάδα θα πηγαίνει στα επιδόματα ανεργίας, 288 δισ. δολάρια στη στήριξη των αμερικανικών επιχειρήσεων και 160 δισ. δολάρια για τις πολιτείες και τις τοπικές κυβερνήσεις.

Από την άλλη η πανδημία συνεχίζει να σαρώνει στις ΗΠΑ καθώς έχουν καταγραφεί πάνω από 14 εκατομμύρια κρούσματα με το συνολικό αριθμό των θανόντων να ξεπερνά τις 282.000.

Δείκτες

Ειδικότερα, τη Δευτέρα ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,49% στις 30.069 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,45% στις 12.519 μονάδες, και ο S&P500 κατέγραψε απώλειες 0,19% στις 3.691 μονάδες. Από τον βιομηχανικό δείκτη, η μετοχή της Boeing ενισχύθηκε κατά 2,24% και η Apple 1,23%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider