Ισχυρό μηνιαίo «ράλι» στη Wall Street με κέρδη άνω του 10%

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρό μηνιαίo «ράλι» στη Wall Street με κέρδη άνω του 10%
Κόντρα στην πανδημία κινήθηκε η Wall Street φτάνοντας σε ιστορικά υψηλά.

Μπορεί οι δείκτες της Wall Street να κατέγραψαν απώλειες τη Δευτέρα, ωστόσο ποντάροντας στην ασιοδοξία από το μέτωπο των εμβολίων ο Νοέμβριος αποδείχθηκε ένας ιδιαίτερα ισχυρός και κερδοφόρος μήνας.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα τον Νοέμβριο, ο Dow κατέγραψε κέρδη 11,85%, (αντίστοιχη άνοδος είχε καταγραφεί στο μακρινό του 1987), ο S&P 500 και Nasdaq ενισχύθηκε 10,74% και ο Nasdaq 11,8%.

Το σημερινό αρνητικό πρόσημο οφείλεται στο δημοσίευμα του Reuters έκανε λόγο για κλιμάκωση της εμπορικής διένεξης μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας, λίγο πριν ο Τραμπ αποχωρήσει από το Λευκό Οίκο.

Συγκεκριμένα, το Reuters ανέφερε ότι η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει να βάλει στη «μαύρη λίστα» την κινεζική εταιρεία παραγωγής τσιπ SMIC καθώς και την πετρελαϊκή CNOOC.

Έτσι ο Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να βάλει εμπόδια στον Τζο Μπάιντεν με την Κίνα λίγο πριν αναλάβει τα καθήκοντά του.

Από την άλλη έκτακτη έγκριση για το εμβόλιο κορονοϊού ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει σήμερα η Moderna, από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, καθώς τα νέα δεδομένα επιβεβαιώνουν ότι το εμβόλιο είναι περισσότερο από 94% αποτελεσματικό στην πρόληψη της Covid-19 και ασφαλές.

Η Moderna είναι η δεύτερη φαρμακευτική εταιρεία που ζητά επείγουσα χρήση από την FDA αφότου η Pfizer, μία άλλη πρωτοπόρος στον αγώνα εμβολίων Covid-19, υπέβαλε αίτηση για την ίδια άδεια στις 20 Νοεμβρίου.

Δείκτες

Τη Δευτέρα ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,91% στις 29.638 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,46% στις 3.621 μονάδες, ενώ ο Nasdsaq κατέγραψε οριακές απώλειες 0,06% στις 12.198 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider