Νέο ορόσημο για τον Dow Jones - «Έπιασε» και τις 30.000 μονάδες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο ορόσημο για τον Dow Jones - «Έπιασε» και τις 30.000 μονάδες
Νέο ορόσημο για τον Dow Jones που κινείται υψηλότερα των 30.000 μονάδων.

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει ο Dow Jones, ξεπερνώντας την Τρίτη και τις 30.000 μονάδες. Σημαντικό για τους επενδυτές αποδεικνύεται το γεγονός πως ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας στον Τζο Μπάιντεν. Αυτό υποδηλώνει ότι δεν θα υπάρξει νέα πολιτική αναταραχή στις ΗΠΑ.

Ο απερχόμενος πρόεδρος, υποσχέθηκε, μέσω Twitter, να συνεχίσει τον «δίκαιο αγώνα» του, καθώς οι δικηγόροι του έχουν πολλαπλασιάσει τις προσφυγές στη δικαιοσύνη, χωρίς επιτυχία, καταγγέλλοντας, νοθεία στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Δήλωσε πεπεισμένος ότι «θα θριαμβεύσουμε».

«Μολαταύτα», συνέχισε, «προς το συμφέρον της χώρας μας, συστήνω» στην επικεφαλής της υπηρεσίας η οποία χειρίζεται τη μεταβίβαση της εξουσίας από τη μια κυβέρνηση στην άλλη «να κάνει αυτό που χρειάζεται να γίνει ως προς τα αρχικά πρωτόκολλα, κι έδωσα οδηγία στην ομάδα μου να πράξει το ίδιο».

Παράλληλα, την πρώην πρόεδρο της Fed Τζάνετ Γέλεν επέλεξε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, για το υπουργείο Οικονομικών, και κάπως έτσι θα είναι η πρώτη γυναίκα υπουργός Οικονομικών στις ΗΠΑ. Σε ηλικία 74 ετών, η Γέλεν, θεωρείται μια ασφαλής επιλογή.

Στο τιμόνι της Fed, σύμφωνα με το NBC, είχε βοηθήσει στην καταπολέμηση της ανεργίας ενώ διατήρησε τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Η Γέλεν είχε δηλώσει πρόσφατα ότι η τρέχουσα ανάκαμψη θα είναι άνιση και αδύναμη εάν το Κογκρέσο δεν αυξήσει τις δημοσιονομικές δαπάνες για να καταπολεμήσει την ανεργία και να κρατήσει στη ζωή τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δυσκολεύονται περισσότερο στην κρίση.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 1,4% στις 30.031 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται 1,42% στις 3.631 μονάδες, ενώ ο Nasdsaq καταγράφει άνοδο 1,01% στις 12.000 μονάδες.

Σύμφωνα, με το Marketwatch ο Dow Jones πέρασαν 218 συνεδριάσεις από τότε που έφτασε σε ένα σημαντικό ορόσημο στι; 29.000 στις 15 Ιανουαρίου. Παράλληλα, οι στργγυλοί αριθμοί όπως είναι οι 30.000 δεν είναι απαραίτητα σημαντικοί για τους επενδυτές, αλλά βοηθούν στο να δημιουργηθεί ένα πιο αισιόδοξο κλίμα, παρά τους κινδύνους που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του κορονοϊού.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι όσο Dow κινείται προς υψηλότερα, τόσο μικρότερη θα είναι η κίνηση των 1.000 μονάδων σε ποσοστιαία βάση, αλλά μεμονωμένοι επενδυτές τείνουν να προσέχουν τον Dow όταν «βγάζει» νέα ορόσημα.

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider