Με κέρδη έκλεισε η Wall Street - Ώθηση από τα εμβόλια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με κέρδη έκλεισε η Wall Street - Ώθηση από τα εμβόλια
Υψηλότερα κινήθηκε ο Dow Jones με κέρδη άνω των 300 μονάδων.

Με κέρδη έκλεισε η Wall Street καθώς οι επενδυτές έλαβαν ώθηση από τα εμβόλια για να μπει τέλος στην πανδημία του κορονοϊού.

Ο Μόνσεφ Σλάουι, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβερνητικής ομάδας για τα εμβόλια, δήλωσε πως οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι θα αρχίσουν την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19 πριν από τα μέσα Δεκεμβρίου, αμέσως αφότου λάβουν την έγκριση των υγειονομικών αρχών.

«Το σχέδιό μας είναι να μπορέσουμε να μεταφέρουμε τα εμβόλια προς τα κέντρα εμβολιασμού εντός 24 ωρών μετά την έγκριση, επομένως, αναμένω αυτό να γίνει ενδεχομένως τη δεύτερη ημέρα μετά την έγκριση, την 11η ή τη 12η Δεκεμβρίου», είπε ο Σλάουι στο CNN, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ημερομηνία κατά την οποία αναμένονται οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Παράλληλα, το εμβόλιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την βρετανική AstraZeneca έφτασε το 70% σε αποτελεσματικότητα όπως έδειξε μια δοκιμή ευρείας κλίμακας. Αξίζει να επισημάνουμε πως τα εμβόλια των Pfizer και Moderna παρείχαν προστασία στο 95%.

Από την άλλη ο σύνθετος δείκτης PMI της IHS Markit έφτασε σε υψηλό πέντε ετών, σημειώνοντας νέα άνοδο τον Νοέμβριο στις 57,9 μονάδες, ενώ ο δείκτης υπηρεσιών σκαρφάλωσε στις 57,7 μονάδες από 56,9 τον Οκτώβριο και ο δείκτης μεταποίησης διαμορφώθηκε στις 56,7 μονάδες από 53,4 μονάδες τον Οκτώβριο έναντι προβλέψεων για πτώση στις 53 μονάδες.

Δείκτες

Τη Δευτέρα Dow Jones ενισχύθηκε 1,12% στις 29.591, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,56% στις 3.577 μονάδες και ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,22% στις 11.880 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider