Η «κόντρα» Μνούτσιν - Fed έριξε τη Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η «κόντρα» Μνούτσιν - Fed έριξε τη Wall Street
Με απώλειες έκλεσει η εβδομάδα στη Wall Street.

Στο «κόκκινο» έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street, την Παρασκευή εν μέσω της έξαρσης της πανδημίας, και του προβληματισμού που επικρατεί μετά την άτυπη κόντρα Μνούτσιν - Fed.

Συγκεκριμένα, στις ΗΠΑ καταγράφηκαν χθες Πέμπτη 2.239 θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού και 200.146 κρούσματα σε 24 ώρες.

Παράλληλα, σε μια άκρως περίεργη κίνηση, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν ανακοίνωσε κάποια έκτακτα προγράμματα της Fed για την στήριξη προς τις μικρές επιχειρήσεις και τους δήμους θα ολοκληρωθούν κανονικά στις 31 Δεκεμβρίου χωρίς καμία παράταση, ενώ ζήτησε από τη Fed αν επιστραφούν πάνω από 70 δισ. δολάρια. Αναλυτές ερμηνεύουν αυτή την άτυπη «κόντρα» ως μια ένδειξη προβληματικής μετάβασης προς κυβέρνηση τον Τζο Μπάιντεν, ενώ παράλληλα αποτυπώνεται και η αδυναμία των μέτρων στήριξης. Ωστόσο όλα μπορούν να αλλάξουν καθώς στις 20 Ιανουαρίου ο Τζο Μπάιντεν θα περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου

Παράλληλα, αίτημα στον FDA υπέβαλαν Pfizer - BioNTech για μια χορήγηση έκτακτης αδειοδότησης «fast-track» για το εμβόλιο κατά του κορoνοϊού.

Εάν η αίτηση της Pfizer γίνει δεκτή από την FDA, θα ξεκινήσει εμβολιασμός σε διάφορες φάσεις και με σειρά προτεραιότητας για τους εργαζόμενους στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης, τους γηραιότερος και τους ανθρώπους με υποκείμενα προβλήματα υγείας.

Η υποβολή του αιτήματος βασίζεται στο ποσοστό αποτελεσματικότητας του εμβολίου που φτάνει το 95% και καταδείχθηκε στην κλινική μελέτη φάσης 3 των εταιρειών σε συμμετέχοντες χωρίς προηγούμενη λοίμωξη SARS-CoV-2.

Δείκτες

O Dow Jones σημείωσε απώλειες 0,75% στις 29.263 μονάδες, ο Nasdsaq διολίσθησε 0,42% στις 11.854 μονάδες, με τον S&P 500 να καταγράφει απώλειες 0,68% στις 3.557 μονάδες. Κέρδη 0,81% κατέγραψε η Nike στον Dow Jones, και 0,75% η 3Μ. Με απώλειες 2,94% έκλεισε η Boeing.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider