Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street
Άνοδο κατέγραψε ο Dow Jones, αντίθετη πορεία για τον Nasdaq.

Μεικτά πρόσημα καταγράφησαν στη Wall Street την Παρασκευή με τους επενδυτές να προσπαθούν να «ζυγίσουν» όλους τους παράγοντες που μπορούν να κρίνουν την επόμενη μέρα στην οικονομία. Για τους Dow Jones και S&P 500 αυτή ήταν η τρίτη θετική εβδομάδα, ενώ για τον Nasdaq η τέταρτη.

Η κούρσα για το εμβόλιο για τον κορονοϊό, έφερε τη Pfizer την Παρασκευή να ανακοινώσει ότι μπορεί να έχει έτοιμο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου ένα πειραματικό εμβόλιο ώστε να εγκριθεί για έκτακτη χρήση.

Ωστόσο η πανδημία συνεχίζει να σαρώνει τις ΗΠΑ, με τη Νέα Υόρκη να ανησυχεί καθώς τα κρούσματα αυξάνονται μετά από μια γιορτή γενεθλίων στο Λονγκ Άιλαντ στη διάρκεια της οποίας μολύνθηκαν τουλάχιστον 37 άνθρωποι από την covid-19. Οι αρχές έχουν εντοπίσει περίπου 334 επαφές των ασθενών, έχουν θέσει 270 ανθρώπους σε καραντίνα και οκτώ σχολεία ανακοίνωσαν ότι βρέθηκαν κρούσματα covid-19 μεταξύ των μαθητών τους μετά το πάρτι αυτό. Στο νυχτερινό κέντρο, το οποίο είναι προσωρινά κλειστό, επιβλήθηκε πρόστιμο 12.000 δολαρίων.

Παράλληλα τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 1,9% το Σεπτέμβριο. Αναλυτές εκτιμούσαν πως οι λιανικές πωλήσεις θα ενισχύονταν κατά 0,7%.

Το δημοσιονομικό έλλειμμα στις ΗΠΑ, εν μέσω πανδημίας τριπλασιάστηκε.

Οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της στήριξης της αμερικανικής οικονομίας έφτασαν το έλλειμμα πάνω από τα 3 τρισ. δολάρια. Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση, το δημοσιονομικό έλλειμμα διογκώθηκα στα 3,13 τρισ. δολάρια.

Αυτό είναι τριπλάσιο από το έλλειμμα των 984 δισ. δολαρίων του 2019.

Δείκτες

Την Παρασκευή ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,39% στις 28.606 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε οριακά 0,01% στις 3.483 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,36% στις 11.671 μονάδες.

Ο Dow Jones σε εβδομαδιαία βάση ενισχύθηκε 0,8% ο S&P 500 1,1% και ο Nasdaq 2,1%

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider