«Σπάει» το τριήμερο αρνητικό σερί στη Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Σπάει» το τριήμερο αρνητικό σερί στη Wall Street
Ήπια άνοδο καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street την Παρασκευή.

Μπορεί Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί να μην μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία για ένα οικονομικό πακέτο μέτρων, ωστόσο οι αγοραστές δείχνουν να παίρνουν το πάνω χέρι στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στη Wall Street.

Η κούρσα για το εμβόλιο για τον κορονοϊό, έφερε τη Pfizer την Παρασκευή να ανακοινώσει ότι μπορεί να έχει έτοιμο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου ένα πειραματικό εμβόλιο ώστε να εγκριθεί για έκτακτη χρήση.

Ωστόσο η πανδημία συνεχίζει να σαρώνει τις ΗΠΑ, με τη Νέα Υόρκη να ανησυχείκαθώς τα κρούσματα αυξάνονται μετά από μια γιορτή γενεθλίων στο Λονγκ Άιλαντ στη διάρκεια της οποίας μολύνθηκαν τουλάχιστον 37 άνθρωποι από την covid-19. Οι αρχές έχουν εντοπίσει περίπου 334 επαφές των ασθενών, έχουν θέσει 270 ανθρώπους σε καραντίνα και οκτώ σχολεία ανακοίνωσαν ότι βρέθηκαν κρούσματα covid-19 μεταξύ των μαθητών τους μετά το πάρτι αυτό. Στο νυχτερινό κέντρο, το οποίο είναι προσωρινά κλειστό, επιβλήθηκε πρόστιμο 12.000 δολαρίων.

Δείκτες

Την Παρασκευή ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,61% στις 28.677 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται 0,43% στις 3.497 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,51% στις 3.042 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider