Δεύτερη ημέρα απωλειών στη Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεύτερη ημέρα απωλειών στη Wall Street
Οι δηλώσεις Μνούτσιν «έριξαν» την αμερικανική αγορά. Τον δικό τους τόνο στη συνεδρίαση έδωσαν τα τραπεζικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο.

Με πτώση έκλεισε την Τετάρτη η αμερικανική κεφαλαιαγορά, με τους δείκτες να «λυγίζουν» τελικά και να κλείνουν στο «κόκκινο», παρά τα κέρδη στην εκκίνηση της συνεδρίασης.

H Wall Street έκλεισε με απώλειες για δεύτερη διαδοχική ημέρα, καθώς οι επενδυτές απογοητεύθηκαν από τη δήλωση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, πως είναι «απίθανο να υπάρξει συμφωνία για πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας πριν τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου».

Οι δείκτες

Ειδικότερα, την Τετάρτη ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,58% στις 28.513 μονάδες (χάνοντας 165 μονάδες), ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,66% στις 3.488 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0,80% στις 11.768 μονάδες.

Τα τραπεζικά αποτελέσματα

Τον δικό τους τόνο έδωσαν και τα τραπεζικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο που ανακοινώθηκαν νωρίτερα.

Συγκεκριμένα, ισχυρή πτώση κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Bank of America στο γ' τρίμηνο, υποχωρώντας στα 4,44 δισ. δολάρια ή 51 σεντς ανά μετοχή, από 5,27 δισ. δολάρια ή 56 σεντς ανά μετοχή, στο γ' τρίμηνο του 2019. Οι αναλυτές ανέμεναν ισχυρότερη πτώση της τάξεως των 49 σεντς ανά μετοχή. Παράλληλα τα έσοδα έφτασαν στα 20,45 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 20,8 δισ. δολάρια.

Την ίδια στιγμή, διπλασιάστηκαν τα καθαρά κέρδη της Goldman Sachs στο γ' τρίμηνο, λαμβάνοντας ώθηση από το trading. Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας ανήλθαν σε 3,5 δισ. δολάρια στο γ' τρίμηνο, από 1,8 δισ. δολάρια έναν χρόνο πριν. Τα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 9,68 δολάρια από 4,79 δολάρια στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα κέρδη θα διαμορφωθούν σε 5,57 δολάρια ανά μετοχή. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 29,5% στα 10,75 δισ. δολάρια, με τους αναλυτές να αναμένουν έσοδα της τάξης των 9,38 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider