BlackRock: Η άνοδος των αγορών θα συνεχιστεί – Οι τρεις λόγοι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
BlackRock: Η άνοδος των αγορών θα συνεχιστεί – Οι τρεις λόγοι
Ποιες μετοχές θα ξεχωρίσουν και πότε. Τι προβλέπει για τις τραπεζικές μετοχές το 2021.

Διατήρηση της δυναμικής ανόδου των διεθνών αγορών το προσεχές διάστημα προβλέπει η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων στον κόσμο, με συνολικά υπό διαχείριση assets άνω των 2,3 τρισ. δολαρίων.

Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής για την αγορά ομολόγων, Rick Rieder, υπάρχουν σαφή περιθώρια για περαιτέρω άνοδο των μετοχών, ενώ παρουσιάζει, μάλιστα, όχι έναν, ούτε δύο, αλλά συνολικά τρεις λόγους που στοιχειοθετούν την εκτίμησή του.

Οι τρεις λόγοι

Σε πρώτη φάση, ο ίδιος εξηγεί πως οι περισσότερες εταιρείες έχουν γεμάτα ταμεία και η άπλετη ρευστότητα καλά κρατεί. «Καθώς τα ταμεία των εταιρειών είναι γεμάτα προβλέπω πως από εδώ και στο εξής θα έχουμε μεγάλη δραστηριότητα στο μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων, αύξηση των δαπανών και σημαντική στροφή στην έρευνα», σχολιάζει ο Rieder, μιλώντας στο CNBC.

«Αν συμβούν οι τρεις συγκεκριμένες εξελίξεις, οι αγορές έχουν καλό λόγο να συνεχίσουν στο μονοπάτι της ανόδου», προσθέτει.

Ποιες μετοχές θα ξεχωρίσουν

Σύμφωνα με το κορυφαίο στέλεχος της BlackRock, οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου - που αφορούν στην… επόμενη ημέρα – αναμένεται να υπέρ-αποδώσουν το επόμενο χρόνο διάστημα. Πρόκειται κυρίως για μετοχές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη μεταφορά δεδομένων και το λογισμικό.

«Κάθε μετοχή που ενισχύεται, όταν η οικονομία ανακάμπτει, είναι μια ελκυστική επενδυτική επιλογή», τονίζει ο Rieder και συμπληρώνει «μπορεί η αμερικανική αγορά εργασίας να χρειαστεί πολύ χρόνο για να ανακάμψει, ωστόσο η κατανάλωση κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα». «Η οικονομία μπορεί, πράγματι, να τα πάει καλά», προσθέτει.

Τράπεζες

Αναφερόμενος στις τραπεζικές μετοχές – τόσο σε ΗΠΑ όσο και σε Ευρώπη – ο Rieder εκτιμά πως θα «δουν» άνοδο το 2021, καθώς θα βελτιώνεται διαρκώς η εικόνα των οικονομικών τους μεγεθών μετά το αρχικό «σοκ» που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον Rieder, η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας θα είναι «ανομοιογενής», ενώ νευραλγικοί κλάδοι, όπως οι μεταφορές και η εστίαση, θα αργήσουν πολύ να επιστρέψουν στα προ κρίσης επίπεδα. «Ωστόσο, τα πακέτα τόνωσης των οικονομιών που ρίχτηκαν στη μάχη ανά τον πλανήτη ήταν πραγματικά τεράστια και μπορούν να βγάλουν την οικονομία από το τέλμα», υποστηρίζει.

Διαβάστε επίσης:

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider