UBS: Αγοράστε τώρα χρυσό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
UBS: Αγοράστε τώρα χρυσό
«Το πολύτιμο μέταλλο αποτελεί μια πολύ καλή επενδυτική ευκαιρία απέναντι σε γεγονότα που ενέχουν ρίσκο, όπως για παράδειγμα οι επικείμενες αμερικανικές προεδρικές εκλογές», τονίζει ο ελβετικός επενδυτικός οίκος.

«Αγοράστε τώρα χρυσό», συστήνει ανεπιφύλακτα προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα η UBS Global Wealth Management, παρακολουθώντας στενά την πορεία των διεθνών χρηματιστηρίων, στη σκιά πάντοτε της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

«Οι επενδυτές πρέπει να στοιχηματίσουν τώρα τα χρήματά τους στο χρυσό. Το πολύτιμο μέταλλο αποτελεί μια πολύ καλή επενδυτική ευκαιρία απέναντι σε γεγονότα που ενέχουν ρίσκο, όπως για παράδειγμα οι επικείμενες αμερικανικές προεδρικές εκλογές», τονίζει ο ελβετικός επενδυτικός οίκος.

«Μας αρέσει ο χρυσός. Μάλιστα εκτιμούμε πως η τιμή του μπορεί να σκαρφαλώσει έως τα 2.000 δολάρια ανά ουγγιά μέχρι τα τέλη του έτους», σχολιάζει, μιλώντας στο CNBC, ο Kelvin Tay, επικεφαλής επενδύσεων της UBS Global Wealth Management. Να σημειωθεί εδώ ότι το πολύτιμο μέταλλο αποχαιρετά τον Σεπτέμβριο στα επίπεδα των 1.890 δολαρίων ανά ουγγιά, ενώ εντός του τρέχοντος έτους, το πολύτιμο μέταλλο ανήλθε σε νέα επίπεδα ρεκόρ, διασπώντας, μάλιστα, ανοδικά το «ψυχολογικό όριο» των 2.000 δολαρίων για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Απάντηση στην αυξημένη αβεβαιότητα

«Στην αυξημένη αβεβαιότητα που γεννούν η πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και οι επικείμενες εκλογές στις ΗΠΑ, η απάντηση είναι ο χρυσός. Μάλιστα η πρόσφατη αδυναμία του πολύτιμου μετάλλου συνιστά ένα εξαιρετικό σημείο εισόδου στην αγορά», προσθέτει ο Tey και συμπληρώνει πως «ο χρυσός παραμένει ελκυστικός και για έναν ακόμη λόγο, ότι το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων που επικρατεί διεθνώς».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής επενδύσεων της ελβετικής τράπεζας, εάν η αμερικανική Fed διατηρήσει τα επιτόκια του δολαρίου σε χαμηλά επίπεδα – όπως άλλωστε υποδεικνύει – το κόστος διακράτησης του χρυσού θα είναι εξαιρετικά χαμηλό.

Πέραν του χρυσού, ο Tay συστήνει στους επενδυτές να επενδύσουν μέρος των κεφαλαίων τους και στα κινεζικά κρατικά ομόλογα, καθώς προσεχώς αναμένεται να περιληφθούν στον κορυφαίο δείκτη FTSE Russell’s World Government Bond Index, γεγονός που μεταφράζεται ως εισροή πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Κίνα από το 2021.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider