Απώλειες στη Wall Street μετά τα μηνύματα της Fed

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες στη Wall Street μετά τα μηνύματα της Fed
Απώλειες καταγράφει η Wall Street στον απόηχο της Fed.

Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street την Πέμπτη, μια ημέρα μετά την συνεδρίαση της Fed που έδωσε το «σήμα» για παράταση έως και το 2023 των μηδενικών επιτοκίων.

Η Fed φρόντισε να στείλει ισχυρό σήμα προς τις αγορές καθώς άφησε ανοιχτό το να διατηρήσει τα επιτόκια κοντά στο μηδέν μέχρι το τέλος του 2023, προσπαθώντας να υποστηρίξει την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας. Ωστόσο δύο αξιωματούχοι της Fed διαφώνησαν στην κίνηση αυτή (Robert Kaplan και Neal Kashkari).

Η Fed παράλληλα μείωσε τις εκτιμήσεις της για την ανεργία στις ΗΠΑ κάνοντας λόγο για 7,6% στο τέλος του 2020, καθώς αναμένει σημαντικό rebound κατά τη διάρκεια του επόμενου καλοκαιριού. Έτσι η Fed προβλέπει ύφεση 3,7% το 2020 έναντι πρόβλεψης για ύφεση 6,5% προηγουμένως.

Για το 2021 υποβάθμισε την ανάπυξη στο 4% από 5% και για το 2022 στο 3% από 3,5%.

Παράλληλα οριακή πτώση κατέγραψαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, διατηρώντας έτσι την εκτίμηση ότι η ανάκαμψη της οικονομίας παραμένει εύθραυστη.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας έπεσαν στις 860.000 την εβδομάδα που έληξε στις 12 Σεπτεμβρίου από 893.000 προηγουμένως. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στις 850.000.

Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική εβδομάδα κατά την οποία το επίπεδο των αιτήσεων ανεργίας παρέμεινε κάτω από το ψυχολογικό όριο του 1 εκατομμυρίου.

Η μέτρηση αυτή περιλαμβάνει μόνο όσους στηρίζονται από επιδόματα που χορηγούνται από τις πολιτείες. Ο αριθμός είναι διπλάσιος αν ληφθούν υπόψη και τα ομοσπονδιακά προγράμματα στήριξης.

Δείκτες

Ειδικότερα, την Πέμπτη, ο Dow Jones διολισθαίνει κατά 0,53% στις 27.886 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,68% στις 3.365 μονάδες, ενώ απώλειες 1% καταγράφει ο Nasdaq στις 10.939 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider