Νέα ώθηση στη Wall Street δίνει ο τεχνολογικός κλάδος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα ώθηση στη Wall Street δίνει ο τεχνολογικός κλάδος
Ισχυρή άνοδο καταγράφει ο Nasdaq τη Δευτέρα.

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες της Wall Street με την τεχνολογία να δίνει την απαραίτητη ώθηση, ενώ οι διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο που θα ανακοινώσει ο Λευκός Οίκος κορυφώνονται.

Βασικό σημείο στις συνομιλίες στο Κογκρέσο παραμένουν τα επιδόματα ανεργίας και ο πήχης που θα υπάρξει ως προς αυτά για την παροχή στήριξης ύψους 600 δολαρίων. Τις προηγούμενες ημέρες οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν σε αυτό το σημείο. Ωστόσο όπως σημειώνει η Capital Economics είναι πιθανό να υπάρξει ένα συμβιβαστικό πακέτο που θα περιλαμβάνει μια επέκταση των πληρωμών UI, μαζί με έναν άλλο γύρο επιταγών θα ήταν αρκετό για να διατηρήσει τα εισοδήματα πάνω από τα επίπεδα που ήταν πριν από την πανδημία.

Αξίζει να σημειώσουμε πως κατά 32,9% «βυθίστηκε» το αμερικανικό ΑΕΠ στο β' τρίμηνο του 2020 με τις χθεσινές εκτιμήσεις της Atlanta Fed να βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με τις σημερινές ανακοινώσεις.

Σε σύγκριση την κρίση του 2008 που είχε καταγραφεί πτώση του ΑΕΠ κατά 8,4% στο δ' τρίμηνο της χρονιάς, παρατηρήθηκε τώρα μια «τρομακτική» ύφεση εξαιτίας του lockdown που εφαρμόστηκε, σπάζοντας κάθε ρεκόρ.

Δείκτες

Ειδικότερα, λίγα λεπτά πριν τις 17:00 (ώρα Ελλάδος), ο Dow Jones ενισχύεται 0,48% στις 26.555 μονάδες. Κέρδη 0,46% στις 3.286 μονάδες καταγράφει ο δείκτης S&P 500, ενώ σημαντική άνοδο 1,11% σημειώνει ο Nasdaq στις 10.864 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider