Κέρδη στη Wall Street μετά το «σήμα» της Fed

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στη Wall Street μετά το «σήμα» της Fed
Άνοδο άνω του 1% κατέγραψαν ο Nasdaq και ο S&P 500 την Τετάρτη.

Ισχυρότερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές έλαβαν θετικά το «σήμα» της Fed για διατήρηση των επιτοκίων έως ότου χρειαστεί για να ανακάμψει η αμερικανική οικονομία.

Παράλληλα, η Fed ανακοίνωσε την επέκταση των έκτακτων προγραμμάτων δανειοδότησης αλλά και των προσωρινών γραμμών ανταλλαγής νομισμάτων και της συμφωνίας επαναγοράς ομολόγων για ξένες και διεθνείς νομισματικές αρχές (FIMA Repo Facility) έως τις 31 Μαρτίου 2021.

«Μετά από σημαντικές πτώσεις, η οικονομική δραστηριότητα και η απασχόληση ενισχύθηκαν κάπως τους τελευταίους μήνες αλλά παραμένουν αρκετά κάτω από τα επίπεδα στα οποία βρίσκονταν στο ξεκίνημα της χρονιάς» αναφέρει η Fed στην ανακοίνωση της.

Σαρώνει τις ΗΠΑ ο κορονοϊός

Ο αριθμός των θανάτων από τον νέο κορονοϊό στις ΗΠΑ ξεπέρασε σήμερα, Τετάρτη τις 150.000, αριθμός υψηλότερος από οποιαδήποτε άλλη χώρα και αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τέταρτο του συνόλου παγκοσμίως, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters.

Από τις 20 χώρες με τα περισσότερα κρούσματα, οι ΗΠΑ κατατάσσονται στην έκτη θέση σε θανάτους κατά κεφαλήν, με 4,5 θανάτους ανά 10.000 ανθρώπους.

Η αύξηση των 10.000 θανάτων σε 11 ημέρες είναι η ταχύτερη που καταγράφεται στις ΗΠΑ από τις αρχές Ιουνίου.

Η Φλόριντα ανακοίνωσε αύξηση ρεκόρ των νέων θανάτων από την COVID-19 για δεύτερη συνεχή ημέρα, με 217 θανάτους το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το πολιτειακό υπουργείο Υγείας.

Ο ρυθμός των λοιμώξεων έχει επιταχυνθεί από τότε που οι ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 100.000 νεκρούς στις 27 Μαΐου.

Το επίκεντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ έχει επίσης μετακινηθεί, στον νότο και στη δύση από την περιοχή γύρω από τη Νέα Υόρκη, που ακόμη έχει μακράν τον υψηλότερο απολογισμό θανάτων με περισσότερους από 32.000 νεκρούς.

Δείκτες

Την Τετάρτη ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,62% στις 26.542 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 1,25% στις 3.258 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 1,35% πέφτοντας στις 10.542 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider