Νευρικότητα στη Wall μετά τα νέα μέτρα της Fed

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νευρικότητα στη Wall μετά τα νέα μέτρα της Fed
Πάνω από 150 μονάδες χάνει ο Dow Jones στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης.

Νευρικότητα επικρατεί στη Wall Street στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης καθώς οι επενδυτές εξετάζουν το νέο πακέτο τόνωσης ύψους 1 τρισ. δολαρίων που έφεραν στο Κογκρέσο χθες οι Ρεπουμπλικάνοι.

Το σχέδιο εστιάζει κυρίως στην ανανέωση των επιδομάτων, αν και σε πρώτο βαθμό φαίνεται ο πήχης να κατεβαίνει από τα 600 δολάρια στα 200 δολάρια.

Παράλληλα, η Fed αποφάσισε να παρατείνει τα έκτακτα προγράμματα δανειοδοτήσεων μέχρι το τέλος του έτους, από τις 30 Σεπτεμβρίου που είχαν οριστεί. Αξιωματούχοι της Fed επεσήμαναν πως καταγράφηκε τις τελευταίες μέρες ένα σημάδι ότι η πίστωση ήταν διαθέσιμη από άλλες πηγές και αυτό είναι σημαντικό διότι τα προγράμματα δανεισμού θα μπορούν να εφαρμόζονται σε περίπτωση που οι οικονομικές συνθήκες επιδεινωθούν ξανά.

Δείκτες

Την Τρίτη ο Dow Jones ενισχύεται 0,66% στις 26.404 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,53% στις 3.221 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διολισθαίνει κατά 0,85% στις 10.447 μονάδες.

Άλμα της τιμής του χρυσού πάνω από το ψυχολογικό όριο των 2.000 δολαρίων – και μάλιστα εντός του τρέχοντος έτους – βλέπουν ο ένας μετά τον άλλο οι αναλυτές, την ώρα που το πολύτιμο μέταλλο συνεχίζει ακάθεκτο το ράλι του.

Ο χρυσός άλλωστε αποτελεί παραδοσιακά το ασφαλές «καταφύγιο» των επενδυτών σε περιόδους αυξημένης αβεβαιότητας.

Σήμερα, Τρίτη, η τιμή του χρυσού κινείται σταθεροποιητικά στα επίπεδα των 1.932 δολαρίων ανά ουγγιά κι ενώ πριν από μια εβδομάδα ξεπερνούσε οριακά τα 1.800 δολάρια. Υπενθυμίζεται εδώ ότι, χθες Δευτέρα, το πολύτιμο μέταλλο σκαρφάλωσε στα επίπεδα των 1.943 δολαρίων ανά ουγγιά, καταρρίπτοντας το ιστορικό ρεκόρ του Σεπτεμβρίου του 2011.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider