Δεν χάνει τη λάμψη του ο χρυσός

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν χάνει τη λάμψη του ο χρυσός
Εκτίναξη της τιμής του χρυσού ακόμη και πάνω από τα επίπεδα των 2.000 δολαρίων ανά ουγγιά «βλέπει» η Bank of America.

Η λάμψη του χρυσού… καλά κρατεί, με το πολύτιμο μέταλλο να μετρά κέρδη της τάξης του 16% από τις αρχές του τρέχοντος έτους.

Οι αναλυτές, μάλιστα, εμφανίζονται αισιόδοξοι για την επόμενη ημέρα, προβλέποντας περαιτέρω άνοδο για τον χρυσό τους προσεχείς μήνες.

«Όσο παραμένει η αβεβαιότητα για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και όσο επανέρχονται στο προσκήνιο οι ανησυχίες για αναζωπύρωση των εμπορικών εντάσεων διεθνώς, τόσο οι επενδυτές θα στρέφονται στην ασφάλεια που παρέχει το πολύτιμο μέταλλο», εκτιμά μερίδα αναλυτών, σύμφωνα με το CNBC.

Τι προβλέπουν οι αναλυτές

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής αναλυτής της Bank of America, Paul Ciana, προβλέπει πως η τιμή του χρυσού θα δοκιμάσει σύντομα – πιθανότατα ακόμη και την επόμενη εβδομάδα – τα υψηλά του 2012, όταν σκαρφάλωσε στα 1.790-1.805 δολάρια ανά ουγγιά. Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή η τιμή του πολύτιμου μετάλλου κινήθηκε πέριξ των 1.770 δολαρίων ανά ουγγιά.

«Εάν ο χρυσός διασπάσει ανοδικά τα επίπεδα των 1.800 δολαρίων ανά ουγγιά, τότε θα βάλει πλώρη για τα ιστορικά επίπεδα των 1.920,70 δολαρίων, τα οποία άγγιξε το 2011», σημειώνει ο Ciana. «Ο χρυσός κινείται ανοδικά για οκτώ διαδοχικές εβδομάδες», δηλώνει.

Μάλιστα ο ίδιος είναι τόσο αισιόδοξος που δεν διστάζει να αποκαλύψει πως έχει ήδη ανοίξει ο δρόμος για ράλι της τιμής του χρυσού στα επίπεδα των 2.000 δολαρίων. «Ένα αισιόδοξο σενάριο θα ήθελε τον χρυσό να σκαρφαλώνει ακόμη και στα 2.296 δολάρια ανά ουγγιά», εξηγεί ο Ciana.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, όσο περισσότερο αυξάνονται οι φόβοι για νέα έξαρση της πανδημίας, καθώς αυξάνονται εκ νέου τα κρούσματα κορονοϊού στις ΗΠΑ, τόσο μεγαλύτερη ώθηση λαμβάνει ο χρυσός. Τα συμβόλαια του πολύτιμου μετάλλου επιδίδονται σε ράλι, κάθε φορά που κάποια αρνητική είδηση «στοιχειώνει» την αισιοδοξία των επενδυτών για την ανάκαμψη της οικονομίας.

«Οι τοποθετήσεις των επενδυτών στο χρυσό επιβεβαιώνουν περίτρανα ότι λίγοι είναι εκείνοι που πιστεύουν πως οι αγορές έχουν περάσει στην μετά τον κορονοϊό εποχή που σηματοδοτεί ανάκαμψη», σχολιάζει, από την πλευρά του, ο αναλυτής της HYCM, Giles Coghlan. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας θα μπορούσε να βυθίσει εκ νέου τα διεθνή χρηματιστήρια σε bear market. «Η μεταβλητότητα θα διατηρηθεί για αρκετές εβδομάδες», προβλέπει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider