Επιχειρηματικά στην εξαγορά της εταιρείας open banking Finicity αναμένεται να προχωρήσει η Mastercard έναντι 825 εκατ. δολαρίων όπως αναφέρει το BusinessWire.

Ωστόσο το deal αναμένεται να φτάσει το 1 δισ. δολάρια, καθώς οι μέτοχοι της Finicity έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν 160 εκατ. δολάρια εάν η εταιρεία επιτύχει συγκεκριμένους στόχους απόδοσης.

Με τον τρόπο αυτό η ένταξη της Finicity θα ενισχύσει την υπάρχουσα ανοιχτή τραπεζική πλατφόρμα της Mastercard ώστε να επιτρέψει και να διασφαλίσει μια μεγαλύτερη επιλογή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η Mastercard επενδύει στο συγκεκριμένο κλάδο ανοιχτής τραπεζικής. Ο συνδυασμός αυτών των προσπαθειών με τις πλατφόρμες τεχνολογίας όπως η Quicken Loans Rocket Mortgage και η Experian Boost, έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν την επόμενη γενιά ανοιχτών τραπεζικών υπηρεσιών.

«Η ανοιχτή τραπεζική είναι μια αυξανόμενη παγκόσμια τάση και ένας στρατηγικός χώρος για εμάς. Με την προσθήκη της Finicity, αναμένουμε όχι μόνο να προωθήσουμε την ανοιχτή τραπεζική στρατηγική μας, αλλά και να βελτιώσουμε τον τρόπο με τον οποίο υποστηρίζουμε και επιταχύνουμε τη σημερινή ψηφιακή οικονομία σε πολλές αγορές», δήλωσε ο Michael Miebach, πρόεδρος της Mastercard.