«Μπλόκο» στα κρυπτονομίσματα θέλει να βάλει η Ινδία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μπλόκο» στα κρυπτονομίσματα θέλει να βάλει η Ινδία
Μόλις πριν από δύο μήνες η κεντρική τράπεζα της Ινδίας εξέδωσε οδηγία, με την οποία απαγόρευσε στις ινδικές τράπεζες να προβαίνουν συναλλαγές με κρυπτονομίσματα. Τι κινήσεις λαμβάνει τώρα το υπουργείο Οικονομικών.

Σχέδια να απαγορεύσει πλήρως τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin επεξεργάζεται η Ινδία, προκαλώντας νευρικότητα στους επενδυτές που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη αγορά.

Όπως μεταδίδει το Business Insider, την ώρα που η ινδική κυβέρνηση επεξεργάζεται νέο νόμο για την απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων, οι επενδυτές εκτιμούν πως μια ορθολογική νομοθεσία είναι αυτό που χρειάζεται η εν λόγω αγορά και όχι μια καθολική απαγόρευση.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι μόλις πριν από δύο μήνες η κεντρική τράπεζα της Ινδίας εξέδωσε οδηγία, με την οποία απαγόρευσε στις ινδικές τράπεζες να προβαίνουν συναλλαγές με κρυπτονομίσματα.

Πλέον, σε μια πιο γενικευμένη κίνηση, το υπουργείο Οικονομικών της χώρας ετοιμάζεται να περάσει νόμο, ο οποίος θα ορίζει το νομικό πλαίσιο για την πλήρη απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων σε ολόκληρη την Ινδία. Κατά τις πληροφορίες, το εν λόγω νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση άμεσα.

Πώς αντιδρά η αγορά

«Η απαγόρευση δεν είναι λύση, αλλά δεν θεωρώ ότι στην παρούσα φάση η Ινδία θα υιοθετήσει μια ήπια λύση», σχολιάζει ο Nischal Shetty, επικεφαλής της WazirX. «Η Ινδία πρέπει να ακολουθήσει τα βήματα των χωρών του αναπτυγμένου κόσμου και να αποδεχθεί τα κρυπτονομίσματα», προσθέτει.

«Θα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε τα οφέλη των κρυπτονομισμάτων», επισημαίνει, από την πλευρά του, ο Ray Youssef, CEO και συνιδρυτής της Paxful.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider