Η ανεργία στις ΗΠΑ συμπαρασύρει τη Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ανεργία στις ΗΠΑ συμπαρασύρει τη Wall Street
Άλλοι 1,8 εκατομμύρια Αμερικανοί εργαζόμενοι είδαν την πόρτα της εξόδου την τελευταία εβδομάδα του Μαίου.

Απώλειες καταγράφονται στη Wall Street την Πέμπτη, καθώς η ανεργία συνεχίζει να επελαύνει στην αμερικανική αγοράς.

Συγκεκριμένα άλλοι 1,8 εκατομμύρια Αμερικανοί είδαν την «πόρτα» της εξόδου από τις εργασίες τους, την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου. Αναλυτές εκτιμούσαν πως οι αιτήσεις ανεργία θα έφταναν τα 1,77 εκατομμύρια. Συνολικά ο αριθμός των Αμερικανών που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας έφτασε τα 21,5 εκατομμύρια, καταγράφοντας άνοδο κατά 649.000 άτομα την περασμένη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει το Marketwatch πιθανότατα την Παρασκευή η ανεργία στις ΗΠΑ αναμένεται να ξεπεράσει το 19%.

Παράλληλα, η οργή των Αμερικανών πολιτών ξεχειλίζει από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ δήλωσε την Τρίτη ότι αντιτίθεται στην ανάπτυξη του αμερικανικού στρατού στις περιοχές των αντιρατσιστικών διαδηλώσεων, μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στα χέρια ενός λευκού αστυνομικού. «Δεν είμαι υπέρ της κήρυξης της κατάστασης εξέγερσης», που θα επέτρεπε στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να αναπτύξει εν ενεργεία στρατιώτες μπροστά σε Αμερικανούς πολίτες και όχι πλέον εφέδρους της Εθνοφυλακής, είπε ο Έσπερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

«Η επιλογή να χρησιμοποιηθούν εν ενεργεία στρατιώτες δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί παρά ως έσχατη επιλογή και σε πιο επείγουσες και πιο τραγικές καταστάσεις. Δεν βρισκόμαστε σε αυτού του είδους την κατάσταση σήμερα», σημείωσε ο Έσπερ, ο οποίος αποδοκιμάστηκε τη Δευτέρα καθώς μίλησε για αμερικανικούς δρόμους που έχουν μετατραπεί σε «πεδία μάχης».

Δείκτες

Την Πέμπτη ο Dow Jones διολισθαίνει 0,4% στις 25.189 μονάδες, κατά 0,36% καταγράφει πτώση ο S&P 500 στις 3.111 μονάδες, ενώ οριακές απώλειες 0,11% καταγράφει ο Nasdaq στις 9.674 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider