Άνοδος στη Wall Street από τη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος στη Wall Street από τη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας
Η σταδιακή άρση του lockdown δίνει ώθηση στους επενδυτές.

Στο «πράσινο» κινούνται οι δείκτες της Wall Street την Τρίτη, με τους επενδυτές να λαμβάνουν ώθηση από τη σταδιακή επανεκκίνηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας μετά το lockdown.

Παράλληλα, οι ΗΠΑ μοιάζουν με «καζάνι» που βράζει μετά τη δολοφονία του Φλόιντ. Χθες, Δευτέρα κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Τραμπ με τους κυβερνήτες τη Δευτέρα και η οποία διέρρευσε στα αμερικάνικα ΜΜΕ, ο Τραμπ κατηγορεί τους κυβερνήτες για χαλαρή στάση στο θέμα των μαζικών διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Όπως αναφέρει φαίνονται «αδύναμοι και όλος ο κόσμος γελάει μαζί τους». «Πρέπει να επιβάλλεστε, εάν δεν επιβάλλεστε, χάνετε τον χρόνο σας. Θα σας πατήσουν, θα φαίνεστε σαν ένα μάτσο βλάκες. Πρέπει να επιβληθείτε», είπε ο Τραμπ, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, που επικαλέστηκε την ηχογράφηση της κλήσης.

Ανοιχτή πληγή παραμένει και η σχέση του Λευκού Οίκου με το Πεκίνο με την απόφαση του Τραμπ να διακόψει τη χρηματοδότηση του ΠΟΥ. Η διεθνής κοινότητα αποδοκιμάζει γενικά αυτή την αμερικανική επίδειξη εγωισμού, αποφυγής των ευθυνών και έργου υπονόμευσης της διεθνούς συνεργασίας κατά της επιδημίας του νέου κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο Ζάο Λιζιάν, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Δείκτες

Την Τρίτη ο Dow Jones ενισχύεται 0,38% στις 25.570 μονάδες, κατά 0,12% καταγράφει άνοδο ο S&P 500 στις 3.059 μονάδες, ενώ πτώση 0,12% κατέγραψε ο Nasdaq στις 9.5 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider