Οι ΗΠΑ «βράζουν», η Wall Street «πέφτει»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ΗΠΑ «βράζουν», η Wall Street «πέφτει»
Πιέσεις δέχονται οι μετοχές στη Wall Street τη Δευτέρα, με το κύμα επεισοδίων στις ΗΠΑ.

Οι πολιτικοί κλυδωνισμοί στις ΗΠΑ, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόϊντ, ανησυχεί τους επενδυτές της Wall Street τη Δευτέρα, που έχουν να διαχειριστούν παράλληλα τόσο τον κορονοϊό, όσο και την έξοδο των ΗΠΑ από τον ΠΟΥ.

Πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε μπροστά στην επίσημη κατοικία του Ντόναλντ Τραμπ, φωνάζοντας συνθήματα, κρατώντας πλακάτ και βάζοντας φωτιές, παρότι στην αμερικανική πρωτεύουσα έχει τεθεί σε εφαρμογή απαγόρευση της κυκλοφορίας κατ’ εντολή της δημάρχου Μιούριελ Μπάουζερ.

Φυγαδεύτηκε ο Ντόναλντ Τραμπ

Σύμφωνα με το περιοδικό Time, ο Αμερικανός πρόεδρος χρειάστηκε να φυγαδευτεί από πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών σε καταφύγιο του Λευκού Οίκου, όταν διαδηλωτές άρχισαν να πετούν πέτρες και να γκρεμίζουν οδοφράγματα. Ο Τραμπ πέρασε σχεδόν μια ώρα στο καταφύγιο, το οποίο χρησιμοποιείται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως τρομοκρατικές επιθέσεις, σύμφωνα με πηγή κοντά στον Λευκό Οίκο, που επικαλείται το δημοσίευμα.

Την Παρασκευή ο Τραμπ τόνισε πως η Κίνα αποτελεί διεθνή παραβάτη και οφείλει εξηγήσεις για τον κορονοϊό, και την κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ. «Η Κίνα έχει επανειλημμένως παραβιάσει τις συμφωνίες μας. Είναι διεθνής παραβάτης. Διεκδικεί περιοχές μας στον Ειρηνικό Ωκεανό.Για δεκαετίες καταληστεύουν τις ΗΠΑ όπως κανένας άλλος. Επίσης, θα αναστείλουμε το προνομιακό καθεστώς που απολάμβανε μέχρι πρόσφατα το Χονγκ Κονγκ».

Ο Τραμπ τόνισε πως η Κίνα ελέγχει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας παρότι συνεισφέρει μόλις 40 εκατ. δολάρια.

«Για το λόγο αυτό θα τερματίσουμε τη σχέση μας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τα κονδύλια θα τα δώσουμε αλλού» ανέφερε ο Τραμπ.

Δείκτες

Την Δευτέρα ο Dow Jones διολισθαίνει 0,29% στις 25.310 μονάδες, κατά 0,09% καταγράφει πτώση ο S&P 500 στις 3.042 μονάδες, ενώ άνοδο 0,16% καταγράφει ο Nasdaq στις 9.489 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider