Ώθηση από τα θετικά νέα της Ευρώπης λαμβάνει η Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ώθηση από τα θετικά νέα της Ευρώπης λαμβάνει η Wall Street
Το άνοιγμα αρκετών πολιτειών στις ΗΠΑ «φέρνει» τον Dow Jones πάνω από τις 25.000 μονάδες.

Κέρδη καταγράφουν οι δύο από τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές λαμβάνουν ώθηση από τις θετικές εξελίξεις στο μέτωπο της Ευρώπης αλλά και την επιστροφή των περισσότερων οικονομιών στην κανονικότητα.

Η πρόταση της Κομισιόν προβλέπει συνολικό πακέτο στήριξης των ευρωπαϊκών χωρών ύψους 750 δισ. ευρώ, με στόχο τη στήριξη των ευρωπαϊκών κρατών στη μάχη επανεκκίνησης των οικονομιών τους μετά την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού. Προκειμένου να χρηματοδοτήσει την πολιτική της, η ΕΕ θα έπρεπε να δανειστεί έως και 750 δισ. από τις αγορές. Το σχέδιο ανάκαμψης της Κομισιόν βασίζεται στο αναθεωρημένο πρόγραμμα του ευρωπαϊκού πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου, το οποίο εμπλουτίζεται με ένα Ταμείο Ανάκαμψης που θα χρηματοδοτηθεί από μεγάλης κλίμακας δανεισμό εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ωστόσο η άνοδος στη Wall είναι περιορισμένη εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης Τραμπ στο μέτωπο με την Κίνα. Συγκεκριμένα ο Τραμπ εξετάζει ένα ευρύ φάσμα κυρώσεων κατά Κινέζων αξιωματούχων, επιχειρήσεων και χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων ως απάντηση στην προσπάθεια της Κίνας να καταστείλει τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ.

Τέλος ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο θα ασκήσει πίεση στον Ντόναλντ Τραμπ για την έγκριση επενδύσεων υποδομών στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα. Την ίδια στιγμή πολλές πολιτείες των ΗΠΑ αρχίζουν να επαναλειτουργούν μετά το ξέσπασμα του κορονοϊού.

Δείκτες

Την Τετάρτη ο Dow Jones ενισχύεται 1,13% στις 25.276 μονάδες, κατά 0,47% καταγράφει άνοδο ο S&P 500 στις 3.005 μονάδες, ενώ αντίθετα απώλειες 0,68% καταγράφει ο Nasdaq στις 9.267 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider