Με το βλέμμα στο Λευκό Οίκο η Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με το βλέμμα στο Λευκό Οίκο η Wall Street
Στα πρακτικά της Fed και σε πιθανές ανακοινώσεις απο το αμερικανικό οικονομικό επιτελείο στρέφονται οι επενδυτές.

Ανοδικά κινούνται την Τετάρτη οι δείκτες της Wall Street, με την έντονα μεταβαλλόμενη συνεδρίαση της Τρίτης. Οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο Λευκό Οίκο αλλά και στα πρακτικά που θα δημοσιεύσει η Fed για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Ο Λευκός Οίκος εξετάζει νέο πακέτο μέτρων τονώσης τον Απρίλιο που θα φτάνει το 1 τρισ. δολάρια. Η είδηση αυτή επανέφερε την αισιοδοξία στους επενδυτές που ευελπιστούν πως το χτύπημα του κορονοϊού στην αμερικανική οικονομία θα είναι πρόσκαιρο.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν κατόπιν εντολής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, επικοινώνησε με στελέχη του Κογκρέσου προκειμένου να υπάρξει ένα πρόσθετο πακέτο ύψους 250 δισ. δολαρίων για την ενίσχυση του προγράμματος δανεισμού μικρών επιχειρήσεων.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Στίβεν Μνούτσιν έκανε λόγο για επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας τις επόμενες μέρες, σε πολιτείες που δεν έχουν υποστεί ένα μεγάλο χτύπημα.

Δείκτες

Την Τετάρτη ο Dow Jones ενισχύεται 1,1% στις 22.903 μονάδες, κατά 0,97% καταγράφει άνοδο S&P 500 στις 2.686 μονάδες, ενώ κέρδη 1,05% καταγράφει ο Nasdaq στις 7.970 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider