Morgan Stanley και Citi προβλέπουν αν τα «χειρότερα είναι μπροστά ή πίσω» για τις αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Morgan Stanley και Citi προβλέπουν αν τα «χειρότερα είναι μπροστά ή πίσω» για τις αγορές
«Τα χειρότερα είναι πίσω μας», υποστηρίζουν οι αναλυτές της Morgan Stanley, ενώ την ίδια ώρα η Citi προειδοποιεί πως η «αναλαμπή» στις αγορές δεν είναι παρά ένα «σοκ» μετά την ελεύθερη πτώση των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Οι δύσκολοι καιροί καλλιεργούν το έδαφος και για εξαιρετικά αντικρουόμενες θέσεις. Η πρωτοφανής κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού έχει διχάσει τους αναλυτές, οικονομολόγους και παράγοντες της αγοράς, αναφορικά με το τι επιφυλάσσει η επόμενη μέρα για τα διεθνή χρηματιστήρια.

«Τα χειρότερα είναι πίσω μας», υποστηρίζουν οι αναλυτές της Morgan Stanley, ενώ την ίδια ώρα η Citi προειδοποιεί πως η «αναλαμπή» του τελευταίου διημέρου στις αγορές δεν είναι παρά ένα «σοκ» μετά την ελεύθερη πτώση των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Morgan Stanley

«Τα χειρότερα σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας είναι μπροστά, αλλά σε ό,τι αφορά τις μετοχές, οι επενδυτές πρέπει να γνωρίζουν πως τα χειρότερα είναι πίσω μας», επισημαίνουν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας σε νέα έκθεσή τους.

Όπως εξηγούν, παραδοσιακά οι bear markets ολοκληρώνονται με ύφεση, ενώ πλέον οι μετοχές έχουν βρεθεί σε επίπεδα, ικανά να αποτελέσουν εξαιρετικά επίπεδα εισόδου για τη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

«Τα άνευ προηγουμένου μέτρα που έχουν λάβει κεντρικές τράπεζες και ανά τον κόσμο κυβερνήσεις, αλλά και οι ελκυστικές αποτιμήσεις που εμφανίζουν στην τρέχουσα συγκυρία οι μετοχές, επιβεβαιώνουν πως τα χειρότερα για τις αγορές είναι πίσω μας», τονίζουν οι αναλυτές της Morgan Stanley.

«Οι bear markets ολοκληρώνονται με ύφεση, δεν αρχίζουν με ύφεση», επαναλαμβάνουν.

Citi

«Το ράλι των αγορών από την αρχή της εβδομάδας δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα ‘σοκ’, που δεν συνάδει με καμία εγγύηση ότι μπαίνει τέλος στην πανδημία», προειδοποιούν, σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος οι αναλυτές της Citi.

Όπως υποστηρίζουν, η πραγματική «αλήθεια» θα γίνει ορατή στον επόμενο γύρο δημοσιοποίησης των εταιρικών αποτελεσμάτων. «Τα αποτελέσματα, ιδίως σε ό,τι αφορά το σκέλος των ταμειακών ροών, θα είναι τρομακτικά. Και οι αγορές δεν το έχουν αντιληφθεί αυτό», τονίζουν.

«Αυτό που βλέπουμε αυτές τις ημέρες είναι ένα σοκ, με τους επενδυτές να προσπαθούν να διαχειριστούν το ρίσκο και τους οικονομολόγους να αναζητούν το βάθος της ύφεσης», σημειώνουν και διερωτώνται «άραγε τα μέτρα που ανακοινώνονται είναι επαρκή;».

«Οι αγορές δεν έχουν δει ακόμη τα χαμηλά τους…», προειδοποιεί η Citi.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider