Δεν θέλουν να «ξεφορτωθούν» τις μετοχές οι επενδυτές παρά την κρίση του κορονοϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν θέλουν να «ξεφορτωθούν» τις μετοχές οι επενδυτές παρά την κρίση του κορονοϊού
Όπως μαρτυρά μεγάλος αριθμός μελετών, παρά την κατακόρυφη άνοδο της αβεβαιότητας, η επενδυτική κοινότητα δεν είναι έτοιμη ακόμη να εγκαταλείψει τις μετοχές.

Ολοένα και αυξάνονται οι φόβοι των επενδυτών για την επόμενη μέρα των διεθνών αγορών, μεσούσης της «σφοδρής» καταιγίδας που έχει ξεσηκώσει στο πέρασμά της η πανδημία του κορονοϊού.

Ωστόσο, όπως μαρτυρά μεγάλος αριθμός μελετών, τις οποίες παρουσιάζει το CNBC, παρά την κατακόρυφη άνοδο της αβεβαιότητας, η επενδυτική κοινότητα δεν είναι έτοιμη ακόμη να εγκαταλείψει τις μετοχές.

Citi

Η συντριπτική πλειοψηφία των θεσμικών επενδυτών – πελατών της Citi προβλέπει επιβράδυνση των οικονομιών και πτώση της εταιρικής κερδοφορίας το 2020, ωστόσο εξακολουθεί να δηλώνει bullish για τις μετοχές. Συγκεκριμένα, το 70% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι είναι πιο πιθανή μια άνοδος 20% των μετοχών, παρά μια περαιτέρω βουτιά 20%.

«Παρά τους φόβους για ύφεση, το 80% των πελατών μας είναι έτοιμο να ρίξει ‘φρέσκο’ χρήμα στις μετοχές, ενώ το 85% αναμένει πως οι μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης είναι εκείνες που θα ξεχωρίσουν προσεχώς», εξηγεί η Citi, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της πιο πρόσφατης μελέτης της.

UBS

Παρόμοια είναι και τα ευρήματα αντίστοιχης έρευνας της UBS, που διεξήχθη το διάστημα 21-24 Μαρτίου.

Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα μπορεί να «βλέπει» αρνητικές προοπτικές για τον δείκτη βαρόμετρο της Wall Street, τον S&P 500, ωστόσο μόνο το 24% δηλώνει ότι δεν βλέπει επενδυτικές ευκαιρίες στην αμερικανική αγορά. Μάλιστα, το 34% εκτιμά ότι τώρα είναι «η καλύτερη ώρα» για αγορές.

«Βραχυπρόθεσμα οι επενδυτές είναι απαισιόδοξοι, ωστόσο σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι», σχολιάζουν τα στελέχη της UBS.

Με βάση τα ίδια ευρήματα, το 69% των επενδυτών προβλέπει ύφεση σε ορίζοντα 12 μηνών, ωστόσο μόνο το 11% δηλώνει έτοιμο να περιορίσει τις επενδύσεις.

Wells Fargo

Κοινή μελέτη των Wells Fargo και Gallup, η οποία διενεργήθηκε το διάστημα 17-19 Μαρτίου, αποδεικνύει ότι οι επενδυτές δεν έχουν αισθανθεί την ανάγκη να στραφούν στους οικονομικούς τους συμβούλους, παρά το γεγονός ότι οι μετοχές βρίσκονται κατά 30% χαμηλότερα από τα ιστορικά υψηλά τους.

Μάλιστα, ποσοστό μόλις 4% δηλώνει πρόθυμο να πουλήσει τις μετοχές που διακατέχει στα χαρτοφυλάκιά του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider