Wall Street: 3.600 μονάδες έχασε ο Dow Jones σε μία εβδομάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: 3.600 μονάδες έχασε ο Dow Jones σε μία εβδομάδα
Η χειρότερη εβδομάδα από το 2008 ήταν αυτή που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή στη Wall Street, με τον Dow Jones να χάνει σωρευτικά από τη Δευτέρα 3.600 μονάδες.

Με αμείωτο ρυθμό και με το πόδι πατημένο στο γκάζι συνεχίστηκε για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση το sell off στη Wall Street, με τους επενδυτές να πιάνουν το νήμα από την Πέμπτη.

«Πρόκειται για τη χειρότερη εβδομάδα των διεθνών αγορών από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση», γράφουν τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου, παρακολουθώντας τις συνθήκες… κραχ που επικρατούν στα χρηματιστήρια από τη Δευτέρα.

«Οι κυριότερες αγορές του πλανήτη» περνούν σε τροχιά διόρθωσης, υπό το βάρος των φόβων πως θα εξελιχθεί σε πανδημία ο κοροναϊός», γράφει το CNBC, αποτιμώντας το βαρύ κλίμα που επικρατεί στα χρηματιστηριακά ταμπλό.

Στα ύψη έφτασε την Παρασκευή ο δείκτης VIX της Wall Street, γνωστός και ως δείκτης φόβου.

Ο δείκτης φόβου αποτελεί ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία της χρηματιστηριακής αγοράς και αποτυπώνει την αναμενόμενη μεταβλητότητα της αγοράς για τις επόμενες 30 ημέρες. Την Παρασκευή, ο δείκτης φόβου ενισχύεται δραματικά, φτάνοντας στις 45,32 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 15,6%, από το άνοιγμα της συνεδρίασης.

Δείκτες

Την Παρασκευή ο Dow Jones διολίσθησε κατά 1,39%, στις 25.409 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,82% στις 2.930 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ανέκαμψε οριακά 0,01% στις 8.567 μονάδες.

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider