«Μαύρο» τριήμερο για τον Dow Jones

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μαύρο» τριήμερο για τον Dow Jones
Συνεχίστηκαν και την Τετάρτη οι απώλειες στη Wall Street. Ξεπέρασε σε απώλειες τις 2.000 μονάδες ο Dow Jones από τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου.

Συνεχίστηκε και την Τετάρτη το καθοδικό σπιράλ στη Wall Street, με τους δείκτες να «κάνουν» το τρία στα τρία σε απώλειες. Παρά το θετικό κλίμα στην αρχή της συνεδρίασης το κλίμα γύρισε άρδην το πριν το κλείσιμο, υπό το βάρους του κοροναϊού που εξαπλώνεται σε όλες τις χώρες.

Tη Δευτέρα και την Τρίτη ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones «βούλιαξε» σωρευτικά κατά 8,4%, χάνοντας συνολικά 1.910 μονάδες (!). Αυτό αποτελεί και το χειρότερο ρεκόρ για τον δείκτη. Ανάλογη πορεία κατέγραψαν τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq, με τον πρώτο να χάνει σε όρους κεφαλαιοποίησης πάνω από 1,7 τρισ. δολάρια στο «κόκκινο» διήμερο, σύμφωνα με αναλυτές. Αναλυτικότερα, τη Δευτέρα ο S&P 500 έχασε 810 δισ. δολάρια, ενώ την Τρίτη οι απώλειες διαμορφώθηκαν στα 927 δισ. δολάρια.

Πάνω από 2,1 τρισ. έχει χάσει ο S&P 500 σε μια εβδομάδα

Από την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου που έγινε γνωστό ότι ο κοροναϊός «ξεφεύγει» από τον έλεγχο των Κινεζικών αρχών φτάνοντας στην Ευρώπη, ο S&P 500 έχει συσσωρεύσει σε απώλειες περισσότερα από 2,1 τρισ. δολάρια.

Το «γκρέμισμα» των δεικτών της Wall Street οδήγησε την απόδοση του αμερικανικού 10ετές ομόλογο στο ιστορικό χαμηλό του 1,32%. Οικονομολόγοι και αναλυτές της αγοράς έχουν αρχίσει να κρούουν των κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας για τον μεγάλο αντίκτυπο που μπορεί να διαδραματίσει ο κοροναϊός στο παγκόσμιο οικονομικό outlook.

Ωστόσο οι επενδυτές έχουν να διαχειριστούν τόσο το βάρος του κοροναϊού όσο και τις προεδρικές εκλογές.

Την Τετάρτη ο Dow Jones διολίσθησε κατά 0,44%, στις 26.960 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,37% στις 3.116 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,17% στις 8.980 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider