Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street μετά το κραχ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street μετά το κραχ
Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street την Τρίτη, μετά το κραχ της Δευτέρας.

Διστακτικές ανοδικές κινήσεις καταγράφονται στη Wall Street την Τρίτη μετά το χθεσινό (Δευτέρα) κραχ που οδήγησε τον Dow Jones να χάσει περισσότερες από 1.000 μονάδες. Οι τρεις δείκτες της Wall ξεπέρασαν σε απώλειες το 3% τη Δευτέρα.

Οι επενδυτές μετά το χθεσινό πανικό που προκλήθηκε εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του κοροναϊού στην Ευρώπη και δε στην Ιταλία, επανέρχονται διστακτικά στην χρηματιστηριακή αγορά.

Συγκεκριμένα σχεδόν 139 δισ. δολάρια συνολικά έχασαν σε μια μέρα οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη, εξαιτίας του πανικού που έσπειρε ο κοροναϊός στις διεθνείς αγορές τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Fortune.

Τόσο ο S&P 500, όσο και ο Dow Jones σημείωσαν χθες τη μεγαλύτερη πτώση της τελευταίας δεκαετίας, με βουτιά 3,5% για τον Dow Jones και 3,7% για τον Nasdaq.

Πόσο συρρικνώθηκαν οι περιουσίες των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη;

Ο ιδρυτής και CEO της Amazon, Τζεφ Μπέζος και ο Γάλλος μεγιστάνας της LVMH, Μπερνάρ Αρνό, έχασαν έκαστος πάνω από 4,8 δισ. δολάρια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος τoυ ομίλου Inditex, Αρμάνσιο Ορτέγκα, έχασε 4 δισ. δολάρια.

Ενώ οι υπόλοιποι που συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα, έχασαν τουλάχιστον 2,3 δισ. δολάρια έκαστος.

Δείκτες

Την Τρίτη λίγο μετά τις 17:00 ώρα Ελλάδος ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,28%, στις 28.038 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει οριακές απώλειες 0,07% στις 3.223 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,4% στις 9.258 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider