JP Morgan: Έρχεται αναστροφή του κλίματος στα αμερικανικά ομόλογα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
JP Morgan: Έρχεται αναστροφή του κλίματος στα αμερικανικά ομόλογα
Περαιτέρω πτώση των αποδόσεων του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου προβλέπει η JP Morgan.

Πρόωρο τέλος στο «ράλι» που καταγράφηκε στην αμερικανική αγορά ομολόγων το προηγούμενο χρονικά διάστημα προβλέπει η JP Morgan.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανάλυσή της η JP Morgan, πιθανώς θα σημειωθεί ένα τελευταίο «ράλι» στα αμερικανικά ομόλογα πριν το επενδυτικό κλίμα αναστραφεί. Το «σήμα» για sell (πώληση) στις μετοχές έχει δοθεί, όπως διαφάνηκε τη Δευτέρα στις βίαιες ρευστοποιήσεις των διεθνών αγορών.

Πτώση για τα αμερικανικά ομόλογα

Πτώση καταγράφουν τα αμερικανικά ομόλογα με τους επενδυτές να επιστρέφουν δυναμικά στο ασφαλές καταφύγιο που προσφέρουν αυτά. Συγκεκριμένα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου σημειώνει πτώση 40 μονάδων βάσης από την αρχή του 2020 φτάνοντας στο 1,369% τη Δευτέρα, εξαιτίας του sell off που καταγράφεται στη Wall Street, λόγω του κοροναϊού. Μεγάλη μερίδα επενδυτών αναμένει περαιτέρω πτώση του 10ετούς ομολόγου προβλέποντας πως θα φτάσει σε χαμηλό 2 ετών. Συγκεκριμένα στη «μάχη» μεταξύ της bear και της bull market αναμένουν πως αν το αμερικανικό 10ετές σημειώσει πτώση μπορεί να κυμανθεί από 1,285% έως 1,36% ή σε μια άνοδο μεταξύ του 1,535% έως 1,58%.

Αναθεώρηση από το ΔΝΤ

Το Σάββατο το ΔΝΤ αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα προβλέπει ότι η ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού θα μειώσει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη κατά 0,1%

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider