Ποια μετοχή έχει καταγράψει άλμα 148% από τις αρχές του 2020

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποια μετοχή έχει καταγράψει άλμα 148% από τις αρχές του 2020
Πρόκειται για τη μετοχή της Virgin Galactic, μιας εκ των εταιρειών του εκκεντρικού Ρίτσαρντ Μπράνσον, που υπόσχεται να μας στείλει στο διάστημα!

Άλμα άνευ προηγουμένου καταγράφει εφέτος μια μετοχή, καταφέρνοντας να ξεπεράσει ακόμη και το ράλι στο οποίο έχει επιδοθεί η Tesla του Έλον Μασκ.

Πρόκειται για τη μετοχή της Virgin Galactic, μιας εκ των εταιρειών του εκκεντρικού Ρίτσαρντ Μπράνσον, που υπόσχεται να μας στείλει στο διάστημα!

Όπως μεταδίδει το Business Insider, από τις αρχές του 2020, η μετοχή της Virgin Galactic έχει καταγράψει άλμα 148% (!), ενώ για το ίδιο χρονικό διάστημα η Tesla μετρά κέρδη 91%. Πρόκειται για στοιχεία που αφορούν στο κλείσιμο της 14ης Φεβρουαρίου.

Και όμως τα κέρδη της μετοχής της Virgin Galactic συνεχίζονται και την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 21 Φεβρουαρίου, με άλμα 35% στο νέο υψηλό των 38,72 δολαρίων (στοιχεία 18ης Φεβρουαρίου). Για την ίδια χρονική περίοδο, τα κέρδη της μετοχής της Tesla έφτασαν στο 8%.

Μόνο την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, η μετοχή της Virgin Galactic έκλεισε με άνοδο 21%, μετά τις ανακοινώσεις ότι μεταφέρει το διαστημόπλοιο VSS Unity από την έρημο Μοχάβι της Καλιφόρνια στο Νέο Μεξικό. Από εκεί θα παραλαμβάνει προσεχώς… επιβάτες για το διαστημικό ταξίδι.

Τι λένε οι αναλυτές

«Δηλώνουμε overweight για τη μετοχή, αλλά πρέπει να διαπιστώσουμε εάν η άνοδός της τροφοδοτείται και από άλλους παράγοντες, πέραν από εκείνους που αφορούν στα θεμελιώδη», σχολιάζει ο Adam Jonas της Morgan Stanley.

Να σημειωθεί εδώ ότι όταν η Morgan Stanley ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής της Virgin Galactic τον Δεκέμβριο του 2019, έβλεπε προοπτική ανόδου 700%. Σήμερα, δύο μήνες μετά δηλαδή, η μετοχή έχει ήδη καταγράψει άλμα 100%.

Όπως επισημαίνει ο Jonas, η επενδυτική κοινότητα έχει πολλά να μάθει για τη δυναμική της οικονομίας του διαστήματος τα προσεχή έτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, η μέση τιμή στόχος για τη Virgin Galactic είναι τα 18,50 δολάρια, ενώ ήδη τρεις αναλυτές της έχουν δώσει σύσταση αγορά (buy).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider