H Apple επαναφέρει τις ανησυχίες στη Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Apple επαναφέρει τις ανησυχίες στη Wall Street
Με το «αριστερό» μπήκε στην εβδομάδα η Wall Street.

Μετά τη χθεσινή αργία η Wall Street μπήκε με το «αριστερό» στην εβδομάδα, με τα «σύννεφα» λόγω κοροναϊού να επιστρέφουν, μετά την προειδοποίηση από την μεριά της Apple.

Σε αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα έσοδα τριμήνου προχώρησε η Apple λόγω της μειωμένης ζήτησης iPhone στην κινεζική αγορά ως αποτέλεσμα της επιδημίας του κοροναϊού.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία είχε αναφέρει αρχικά ότι αναμένει οι καθαρές πωλήσεις της να κινηθούν μεταξύ 63 δισ. δολαρίων και 67 δισ. δολαρίων στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος φορολογικού έτους. Παρότι ανέφερε ότι δεν αναμένει οι αρχικές προβλέψεις της να επαληθευτούν δεν προχώρησε σε νέα πρόβλεψη εσόδων.

Όπως εξήγησε ο CEO της εταιρείας Τιμ Κουκ, «οι εκτιμήσεις του Ιανουαρίου προέβλεπαν ένα ευρύτερο από το συνηθισμένο φάσμα εσόδων κυρίως λόγω αβεβαιότητας για το ξέσπασμα του ιού στην κινεζική επικράτεια».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Apple παράγει το μεγαλύτερο μέρος των iPhones στην Κίνα, εξαιτίας όμως του κοροναϊού είχε αναστείλει την λειτουργία των εργοστασίων της. Την ίδια στιγμή κλειστά παρέμειναν για ορισμένο χρονικό διάστημα και τα καταστήματα λιανικής της εταιρείας σε συγκεκριμένες περιοχές της Κίνας, ακόμα και που άνοιξαν όμως την προηγούμενη εβδομάδα έχουν περιορισμένο ωράριο.

Δείκτες

Την Τρίτη λίγο μετά τις 17:00 ώρα Ελλάδος ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,38%, στις 29.289 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,22% στις 3.373 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,07% στις 9.723 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider