Πού θα βρισκόταν ο Dow Jones χωρίς την Apple και τη Microsoft

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πού θα βρισκόταν ο Dow Jones χωρίς την Apple και τη Microsoft
Χωρίς την Apple και τη Microsoft, ο Dow Jones θα διαπραγματευόταν 1.100 μονάδες χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδά του.

Apple και Microsoft είναι οι «πρωταγωνιστές» του ράλι των αγορών για το 2019.

Δεν είναι τυχαίο ότι, από κοινού, οι δύο εταιρείες έχουν αυξήσει κατά 819 δισ. δολάρια την κεφαλαιοποίησή τους από τις αρχές του έτους, ωθώντας τον Dow Jones σε νέα ιστορικά υψηλά.

Εάν η κεφαλαιοποίηση αυτή μεταφραστεί σε κέρδη, αυτόματα σημαίνει πως χωρίς την Apple και τη Microsoft, ο Dow Jones θα διαπραγματευόταν 1.100 μονάδες χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδά του. Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο Dow Jones διαπραγματεύεται στα επίπεδα των 27.900 μονάδων.

Η bull market θα συνεχιστεί και το 2020

Όπως μάλιστα προβλέπει ο Ari Wald, επικεφαλής του τμήματος τεχνικών αναλύσεων της Oppenheimer, τόσο η Apple, όσο και η Microsoft θα συνεχίσουν να τροφοδοτούν το ράλι των αγορών.

«Οι δύο μετοχές θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν. Στηρίζουμε και πιστεύουμε και τις δύο, χωρίς να εκδηλώνουμε μεγαλύτερη προτίμηση στη μία έναντι της άλλης», προσθέτει ο Wald για να επισημάνει μάλιστα πως «η bull market θα συνεχιστεί και το 2020, με τη βοήθεια του ισχυρού, όπως αποδεικνύεται, τεχνολογικού κλάδου».

«Οι δύο μετοχές είναι ισχυρό buy, συστήνουμε ανεπιφύλακτα αγορά. Δεν τροφοδοτούν μόνο το ράλι του τεχνολογικού κλάδου, αλλά το ράλι ολόκληρης της αγοράς», εκτιμά, από την πλευρά του, ο Michael Bapis, γενικός διευθυντής της Rockefeller Capital Management.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider