Wall Street: Μήνας με ρεκόρ ο Νοέμβριος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Μήνας με ρεκόρ ο Νοέμβριος
Ένας από τους καλύτερους μήνες της Wall Street από τον Ιούνιο ήταν ο Νοέμβριος.

«Άλμα» κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street το Νοέμβριο φτάνοντας σε νέα υψηλά.

Για το μήνα Νοέμβριο ο Dow Jones ενισχύθηκε 3,7%, ο S&P σημείωσε άλμα 4,5% και ο Nasdaq 3,4%.

Μπορεί η τελευταία συνεδρίαση για το μήνα Νοέμβριο να έκλεισε με αρνητικό πρόσημο για τους δείκτες αλλά, συνολικά ο μήνας ήταν ένας από τους καλύτερους τους από τον Ιούνιο.

Την Παρασκευή η κίνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να υπογράψει τη νομοθεσία που πέρασε από το Κογκρέσο για την υποστήριξη των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ έχει δημιουργήσει εμπόδια στη σχέσεις με την Κίνα.

Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους επισημαίνοντας πως θα πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός των γεωπολιτικών από τα εμπορικά θέματα.

* Η Wall έκλεισε στις 8:30 ώρα Ελλάδος την Παρασκευή, μετά και την αργία της ημέρας των Ευχαριστιών.

Πάνω από 2 δισ. δολάρια ξόδεψαν οι Αμερικανοί καταναλωτές τις πρώτες ώρες των αγορών κατά τη χθεσινή Ημέρα των Ευχαριστιών-Thanksgiving, ενώ σε γενικές γραμμές ο κόσμος στα καταστήματα λιανικών πωλήσεων ήταν λίγος την παραμονή της Black Friday.

Οι πρόωρες εκπτώσεις που έγιναν αυτό τον μήνα από αλυσίδες καταστημάτων, οι οποίες επεδίωξαν να επιμηκύνουν τη μικρότερη εορταστική περίοδο φέτος, είχαν ως αποτέλεσμα μία μείωση του αριθμού των πελατών που περίμεναν στην ουρά στα καταστήματα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με συμβούλους και αναλυτές που έκαναν ελέγχους επιτόπου.

Η επομένη της Ημέρας των Ευχαριστιών είναι η ημέρα που γίνονται οι μεγαλύτερες αγορές στην Αμερική και φέτος αναμένεται περισσότεροι από 165 εκατομμύρια πολίτες να συμμετάσχουν έως την Κυριακή, σύμφωνα με την Εθνική Ομοσπονδία Λιανικού Εμπορίου (National Retail Federation, NRF).

Την Παρασκευή o Dow Jones σημείωσε πτώση 0,4% στις 28.051,41 ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,4% στις 3.140,98 μονάδες και ο Nasdaq διολίσθησε 0,46% στις 8.665,47 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider